HAK: Jaka bura i olujni udari, pojedine ceste zatvorene

Ukoliko današnji dan provodite na cesti pripazite na skliske kolnike, olujne udare, ali i brojne zatvorene dionice...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 29.11.2018
  • Piše: Antonela Verković
Tijekom jutra u unutrašnjosti su mogući snijeg i poledica. Na Jadranu zbog jake bure, još mjestimice s olujnim udarima, osobito podno Velebita, očekujemo zabrane i ograničenja za pojedine skupine vozila na Jadranskoj magistrali (DC8), velebitskoj dionici autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i goranskoj dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, te poteškoće u pomorskom prometu.
Pojačan promet očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:  

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnom cestom Gračac-Obrovac-Karin, a za ostala vozila cestom DC1 Gračac-Knin);
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

Samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
  • državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27)

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti:

  • prema Rijeci ili Istri: autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do Rijeke (DC3), i obrnuto;
  • prema Dalmaciji: državnom cestom DC1 Karlovac-Slunj-Split ili autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina prema Splitu (DC50-DC1) ili preko Kistanja prema Zadru, i obrnuto.

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora VRATA i OŠTROVICA u smjeru Rijeke molimo korisnike za strpljenje. Osobno vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći stoji na zaustavnom traku i ne ometa promet.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

FOTO: Pixabay

Tagovi: hak, promet, stanje na cestama, zastoji,