HIDRA ISO 3×3 basket tour vraća se na scenu u velikom stilu

Snažan razvoj 3x3 košarke u svijetu i pozicija najpopularnijeg urbanog sporta dovela je pred nekoliko godina do uvrštenja 3x3 košarke u program Olimpijskih igara

  • Sport
  • Objavljeno 20.05.2022
  • Piše: Mihael Šilac

Nakon 2 godine pauze uzbudljiva košarkaška turneja Hidra ISO 3×3 Basket Tour dolazi ponovo u hrvatske gradove, i to serijom od 5 turnira koji će se održati u periodu od svibnja do srpnja na atraktivnim lokacijama gradova domaćina.

Kvalifikacijski turniri održat će se u Rijeci (28.5., Korzo), Zagrebu (2.-4.6., Hakl na Taksiju), Splitu (11.6. Riva) i Zadru (18.6., Forum), a Masters turnir na kojemu će nastup izboriti po 3 najbolje ekipe s kvalifikacijskih turnira, bit će 2.7. u Zagrebu (Trg kralja Tomislava).

Natjecanje će se održavati u elitnoj kategoriji seniora, a najuspješnije ekipe imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade. Pa će tako na kvalifikacijskim turnirima 1. mjesto nositi 6.000 kn, dok će drugoplasirana ekipa osvojiti 3.000 kn. Na Masters turniru pobjednici će osvojiti 12.000 kn, drugoplasirana ekipa 5.000 kn, a trećeplasirana 2.000 kn. Broj ekipa je ograničen na 12 po turniru pa se zainteresiranim ekipama preporučuje čim prije se prijaviti.

Kotizacija iznosi 200 kn po ekipi, a u svakoj sudjeluje 4 igrača.

Prijave na turnire mogu se napraviti na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com, a sve će se novosti, slike i rezultati moći pogledati i na službenoj Facebook i Instagram stranici projekta. Program na turnirima počinje u 10h ujutro kvalifikacijskim utakmicama po skupinama, dok se nakon pauze u popodnevnim satima održava završnica koja će kulminirati velikim finalom oko 21h. Osim sjajne košarke, svi posjetitelji i igrači moći će sudjelovati i u uvijek atraktivnom natjecanju u zakucavanju, kao i neizvjesnom natjecanju u tricama koje redovito privlači veliki broj sudionika. I ova natjecanja imat će dobar motiv za sudjelovanje jer će svi pobjednici osvajati po 500 kn. Za dobru atmosferu u publici brinuti će voditelj, a u show programu na turniru u Rijeci nekoliko nastupa imat će odlična riječka plesna skupina Flash Dance Unit.

Snažan razvoj 3×3 košarke u svijetu i pozicija najpopularnijeg urbanog sporta dovela je pred nekoliko godina do uvrštenja 3×3 košarke u program Olimpijskih igara, pa je u Tokiju 2021 održana uspješna premijera. Službena FIBA 3×3 pravila koja su se standardizirala i po kojima se igra u cijelome svijetu, pa tako i na ovom Touru, donose nam jako brzu i dinamičnu igru s brojnim neizvjesnim završnicama. Time je vrhunska sportska predstava zagarantirana za sve posjetitelje, dok je za igrače 3×3 košarka postala fizički vrlo zahtjevna, pa ih se s pravom naziva modernim gladijatorima.

“Porastom popularnosti i standarda organizacije 3×3 turnira, sve je veći broj kvalitetnih turnira i ekipa, pa se veselimo početku turneje, koju će nadamo se obilježiti brojne i kvalitetne ekipe u pravoj sportskoj atmosferi pred velikim brojem publike”, rekli su organizatori

Tagovi: basket tour, Hidra ISO, košarka, turnir,