HNK Ivana pl. Zajca privremeno izuzet od obveze uplate vlastitih i namjenskih prihoda u proračun Grada Rijeke

Na riječkim će se ulicama ovog ljeta, u srpnju i kolovozu, naći Prometne jedinice mladeži

Odlukom gradonačelnika HNK Ivana pl. Zajca privremeno se, do 31. prosinca 2020. godine izuzima od obveze uplate vlastitih i namjenskih prihoda u proračun Grada Rijeke, zbog specifičnosti projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture, a sve u cilju izbjegavanja zastoja u realizaciji programa.

Kao i prethodnih godina, donesen je zaključak da će Grad Rijeka sufinancirati boravak najviše 20 djece s prebivalištem u Gradu Rijeci u dječjim vrtićima izvan Rijeke za pedagošku 2019./2020. godinu, za što je u proračunu osigurano nešto manje od 6 tisuća kuna.

Na riječkim ulicama i ovog će se ljeta, u srpnju i kolovozu naći Prometne jedinice mladeži, koje bi činilo osam pripadnika-studenata. Javni poziv za prijavu kandidata za sudjelovanje u radu Prometnih jedinica mladeži grada Rijeke raspisat će Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu, dočim će selekcijski odabir između kandidata napraviti Policijska uprava primorsko-goranska. Za ovu svrhu u gradskom proračunu za 2019. godinu osiguran je 78 tisuća kuna.

Grad Rijeka bit će pokrovitelj manifestacije „Dani otvorenih vrata 2019.“ u organizaciji Zrakoplovnog društva „Krila Kvarnera“, koja će se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke održati na aerodromu Grobničko polje u subotu, 18. svibnja, kao i Dana tehničke kulture, kojeg na Korzu u srijedu, 15. svibnja organizira Zajednica tehničke kulture Rijeka.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dani otvorenih vrata, hnk rijeka, ivan pl. zajc, prometne jedinice mladeži, Rijeka 2020, rijeka epk,