(HNK Rijeka) 67. Kvarnerska rivijera: “Rijeka će igrati dobar nogomet”

Jedan od najstarijih i najpoznatijih turnira na svijetu

  • Sport
  • Objavljeno 25.05.2019
  • Piše: Lucija Tokić

U ponedjeljak 27. svibnja počinje 67. izdanje Kvarnerske rivijere jednog od najstarijih i najpoznatijih turnira na svijetu. Šesnaest momčadi podijeljene u četiri skupine borit će se za plasman u četvrtfinale, aa finale će se igrati na stadionu Krimeja od 18 sati, piše HNK Rijeka.

– Zahvalio bi se sponzorima Sava osiguranju, Hrvatskoj turističkoj zajednici i Unilineu. Pohvalio bi i veliki trud domaćina skupina, uz Novi Vinodolski i Kostrenu, te tradicionalno po 64. put Labin, ove godine domaćin je i Rovinj,

Maribor brani titulu, a novitet turniru je službena web stranica turnira (www.kvarnerskarivijera.com), te komunikacijski kanali na društvenim mrežama.

– Novost je da se mogu pratiti svi rezultati na svim terenima. Prvi dan putem live streama prenosit će se utakmice iz skupine Rovinj, drugi dan bit će prijenos iz Labina, te treći dan je na rasporedu Kostrena, rekao je Ranko Buketa.

Kadeti Rijeke svoj nastup otvorit će u ponedjeljak u Kostreni utakmicom protiv Vardara u 18.30 sati.

– Možemo očekivati dobar nogomet, dobru tehničku-taktičku izvedbu. Možda će nedostajati iskustva jer više od pola ekipe su dečki 2003. godište. Imamo manjih problema s ozljedama, ali nadamo se nastupu tih igrača. Skupina je zanimljiva, tu je Željezničar koji je daleko najbolja generacija u BiH, Vardar koji ulaže u školu nogometa, te uvijek neugodni domaćin Pomorac, ustvrdio je Edo Flego, trener kadeta i voditelj Škole nogometa HNK Rijeka.

Kako svlačionica diše otkrio je Filip Braut koji je veći dio sezone radio s prvom ekipom Rijeke.

– Gledamo kao dobru priliku za dokazivanje, motiva u svlačionici ne nedostaje. Vardar, Željezničar i Pomorac su kvalitetne ekipe, malo se nakupilo umora od cijele sezone, ali kako nama tako i njima, ustvrdio je Braut.

foto: HNK Rijeka (YouTube screenshot)

Tagovi: kvarnerska rivijera, turnir,