Horvat: Informacija o ponuđačima za Uljanik za nekoliko dana

"Konsenzusom svih sudionika za stolom prihvatili smo činjenicu da imamo puno povjerenje u ovu Upravu", istaknuo je Horvat

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u utorak nakon sastanka s predstavnicima sindikata da će imena ponuđača za strateško partnerstvo u Uljanik Grupi objaviti za nekoliko dana jer Upravi treba vremena za kvalitetnu analizu ponuda.

Na sastanku, kazao je, bilo je riječi o o tome jesu li pristigle ponude ozbiljne i može li se na njih računati, o tome da se izbjegne stačaj 3. maja te ostavi vremana Upravi za kvalitetnu analizu pristiglih ponuda.

“Konsenzusom svih sudionika za stolom prihvatili smo činjenicu da imamo puno povjerenje u ovu Upravu”, istaknuo je Horvat.

Dodao je da će u nekoliko sljedećih dana pustiti Upravu na miru da objasni sve nedoumice i pripremi analizu na temelju koje će Uprava, Nadzorni odbor i Skupština donijeti odluku.

Napomenuo je i kako se traže modaliteti kako radnicima isplatiti plaće za prosinac i siječanj te kako prebroditi razdoblje dok se strateški partner ne uključi u proces restrukturiranja i preuzme obveze.

Ukupni program restrukturiranja iznosi oko 800 milijuna eura, kazao je Horvat dodavši kako je minimum da u 50 posto troškova sudjeluje partner, a 50 posto država iako udio partnera može biti i veći.

O tome je li netko od ponuđača spreman dati 400 milijuna eura, Horvat je kazao da ćemo morati pričekati još nekoliko dana kada će biti gotove analize.

Tagovi: horvat, pula, uljanik,