Hrvatska drama i Balet HNK Ivana pl. Zajca na gostovanjima u Beogradu i Slavonskom Brodu

"Bolero" plešu članovi riječkog Baleta, a izveden je kao predprogram Rijeke 2020

  • Kultura
  • Objavljeno 21.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Članovi ansambala Hrvatske drame i Baleta HNK Ivana pl. Zajca uskoro će svoje predstave izvesti na gostovanjima, prenosimo sa službenih stranica grada Rijeke.

Tako će predstava “Predsjednice” Wernera Schwaba u režiji Bojane Lazić i produkciji Hrvatske drame u četvrtak, 21. veljače 2019. gostovati u Ateljeu 212 u Beogradu.

I u beogradskoj će izvedbi nastupiti tri vrhunske glumice koje briljiraju u svojim ulogama: u ulozi Grete nacionalna dramska prvakinja Olivera Baljak, u ulozi Erne Tanja Smoje, dok će ulogu Mariedl igrati gošća Katarina Bistrović Darvaš.

Balet gostuje u Slavonskom Brodu, na 16. Danima plesa Mije Čorak Slavenske, gdje će se 23. veljače 2019. u sklopu Gala večeri na kojoj će nastupiti baletni ansambli sva četiri hrvatska nacionalna kazališta, predstaviti “Bolerom” Andonisa Foniadakisa.

“Bolero” plešu članovi riječkog Baleta Nika Lilek, Emanuel Amuchástegui, Ali Tabbouch, Michele Pastorini i Laura Orlić. Scenografiju potpisuje Petra Pavičić, kostimograf je Anastasios Sofroniou, a svjetlo je oblikovao Nuno Salsinha.

“Bolero” je izveden kao predprogram Rijeke 2020, Europske prijestolnice kulture te istodobno i kao najava cjelovečernjeg baleta ovog slavnog koreografa grčkog podrijetla i međunarodne karijere na programu EPK i riječkog HNK 2020. godine.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: balet, beograd, bolero, drama, gostovanje, predsjednice, rijeka, slavonski brod,