Hrvoje Burić tražit će razrješenje predsjednika riječkoga Gradskog vijeća Poropata

Burić: "Moje udaljavanje s dviju sjednica su poduprli, a žestoko se protivili mjeri dvodnevnog udaljavanja Mire Bulja!"

  • Politika
  • Objavljeno 19.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Predsjednik stranke Nezavisne liste Bura i riječki gradski vijećnik Hrvoje Burić najavio je u utorak na konferenciji za novinstvo da će zatražiti razrješenje predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata (HNS). Kako je ocijenio, Poropat ga je isključio s dviju sjednica s lažnim obrazloženjem, te vjeruje da će se njegovoj inicijativi pridružiti i oporbeni HDZ, Akcija mladih i Most nezavisnih lista – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Burić je rekao kako je Poropat u medijima obrazložio da mu je na sjednici Gradskog vijeća u prosincu izrekao mjeru zabrane sudjelovanja na dvjema sjednicama, nakon što ga je često “omalovažavao i vrijeđao” te posebno nakon što mu je rekao: “Smeće.”

No, kako navodi Burić, tu je riječ izrekao tek nakon što mu je izrečena disciplinska mjera, a Poropat “manipulira medijskim istupima i sramoti ugled Gradskog vijeća”.

Ustvrdio je da se u tom slučaju pokazuje nevjerodostojnost SDP-a, koji je u riječkome Gradskom vijeću podupro njegovo udaljavanje s dviju sjednica, a u Saboru se žestoko usprotivio mjeri dvodnevnog udaljavanja Mire Bulja sa sjednica.

U predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Rijeci, rekao je Burić, HNS je bio izrazito protiv SDP-a, što se pokazalo lažnim kako bi se prevarilo birače s obzirom na to da sad, kako je dodao, SDP i HNS koaliraju, a ne žele javnosti pokazati potpisani ugovor o toj suradnji.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: andrej poropat, Gradsko vijeće, HDZ, HNS, hrvoje burić, riječki gradski vijećnik, sdp, sjednica,