Humanitarna mreža Grada Pule donirala potrebite ‘Uljanikovce’

Grad Pula i Istarska županija odustali od blagdanskog druženja i izdvojili 20 tisuća kuna 

  • Kultura
  • Objavljeno 31.12.2018
  • Piše: Marko Leskovar

Najpotrebitijim zaposlenicima brodogradilišta “Uljanik” od 18. do 21. prosinca podijeljeno je 510 paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama u ukupnoj vrijednosti od 102 tisuće kuna, priopćili su u ponedjeljak iz pulske Gradske uprave.

Radnici “Uljanika” ranije i sami donirali za svoje sugrađane 

Članovi Humanitarne mreže Grada Pule na isti su način pomogli i ostalim pulskim tvrtkama kad su prolazile slične teške situacije, a među brojnim donatorima tada su bili upravo i radnici brodogradilišta “Uljanik” koji su znatnim donacijama tada pomogli svoju sugrađane.

U organizaciji humanitarne pomoći sudjelovali su: Humanitarna mreža Grada Pule koju čine udruge “Naš san – njihov osmijeh”, “Facebook Puljani humanitarci”, “Sv. Vinko Paulski” i Gradsko društvo Crvenog križa Pula, u suradnji s udrugom Naša Ulika Pula.

Budući da je podjela velike količine paketa gotovo ispraznila skladišta udruga, iz Humanitarne mreže pozvali su donatore da se jave udrugama “Naš san – njihov osmijeh” i “Facebook Puljani humanitarci” kako bi se mogle osigurati namirnice za predstojeće razdoblje za socijalno ugrožene obitelji.

Humanitarna mreža Grada Pule osnovana je radi poboljšanja kvalitete života, posebno najranjivijih i najpotrebitijih kroz međusobnu suradnju svih sudionika mreže, a uz poštivanje načela partnerstva, ravnopravnosti i pluralizma.

Grad Pula i Istarska županija odustali od blagdanskog druženja i izdvojili 20 tisuća kuna 

Solidarnost prema “Uljaniku” i njegovim brojnim radnicima pokazali su gotovo svi istarski gradovi i općine koji su odustali od tradicionalnog prigodnog domjenka kako bi planirani novac preusmjerili prema potrebama radnika pulskog brodogradilišta.

“Suosjećajući s radnicima ‘Uljanika’ i njihovim obiteljima, umjesto tradicionalnog blagdanskog druženja kojeg svake godine u prosincu zajednički organiziraju Grad Pula i Istarska županija, novčana sredstva namijenjena za tu prigodu Grad Pula i Istarska županija donirali su svaki po deset tisuća kuna za humanitarnu akciju ‘Uljanik za bolje sutra'”, izvijestili su iz pulske Gradske uprave.

Tagovi: blagdan, druženje, uljanik,