Humanitarna noćna utrka u Rijeci

"Ritam trkačima davat će DJ- Darrio SEC, a naravno, tu će biti i šank na kojem ćemo proslaviti vaša sportska dostignuća" ;)

  • Sport
  • Objavljeno 14.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Udruga eSTUDENT inače djeluje u Zagrebu i godišnje provode više od 25 projekata prvenstveno namijenjenih studentskoj populaciji. Ove godine su kao Udruga odlučili nastaviti širiti svoj duh i viziju u drugim gradovima osim Zagreba.

Ovo je prva godina da eSTUDENT djeluje i u Rijeci!

S obzirom da su Riječani poznati kao veliki humanitarci i zaljubljenici u trčanje odlučili su spojiti ugodno s korisnim. U sklopu “Student Day Festival” udruga eSTUDENT, u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci organizira humanitarnu noćnu utrku pod nazivom “Zasvijetli za druge”.

Utrka se odvija u četvrtak, 16. svibnja u 21 h na kampusu Rijeka na Vojnom igralištu gdje je predviđeno okupljanje.

Raspored:

  • 19.30 h – okupljanje natjecatelja, prikupljanja donacija i dijeljenje narukvica
  • 20.30 h – Chikaz Rijeka, zagrijavanje za utrku, opusti se uz zumbu
  • 21.00 h – START UTRKE (Vojno igralište)
  • 22.00 h – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada

Utrka je ciljano napravljena upravo za studente i to s namjerom da ih se potakne na aktivniji i zdraviji način života, ali i da shvate da je fizička aktivnost jedan od načina oslobađanja od stresa.

Također, nakon utrke studenti će se osjećati bolje ne samo zbog toga što su napravili nešto dobro za svoje zdravlje, već i jer su svojom simboličnom donacijom pomogli nekome. Sva prikupljena sredstva ići će Udruzi KosaRi koja se bavi prikupljanjem kose i izradom perika za djecu oboljelu od autoimunih i onkoloških bolesti.

“Svaki će trkač za uplaćenu startninu dobiti svjetleću narukvicu s kojom će trčati, a ritam trkačima davat će DJ- Darrio SEC. Naravno, tu će biti i šank na kojem ćemo proslaviti vaša sportska dostignuća. Uključiti se mogu svi, bez obzira da li su studenti, te da li trče ili ne jer ruta iznosi svega 3 km!” napisali su na Facebook stranici eventa iz Udruge eSTUDENT.

I oni koji se nisu spremni okušati u trkačkim sposobnostima, slobodno se pridružite plemenitom cilju, kupite narukvice te podržite trkače!

“Prijavi se i ti na utrku, napravi đir po kampusu i zasvijetli za druge!” napisali su iz Udruge na Facebooku, a ostavili su i link koji Vam za to može poslužiti: Utrka – prijava ovdje.

Trasa staze: Vojno igralište – Ulica Slavka Krautzeka – šetnica između Akademije primijenjenih umjetnosti i StepRi – sporedna cesta pored Studentskih domova i povratak po šetnici – Sveučilišna avenija – krug oko Filozofskog fakulteta – Sveučilišna avenija – Ulica Slavka Krautzeka – Vojno igralište.

Tagovi: estudent, humanitarna, noćna utrka, svijetleće narukvice, utrka, utrka po noći,