Ina donirala 200.000 kuna Kliničkom bolničkom centru Rijeka

Najnovija donacija nastavak je dugogodišnje suradnje s bolnicom u Rijeci, a uz riječki KBC, Ina će u ovoj godini opremiti osam bolnica

  • Kultura
  • Objavljeno 09.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Ina je Kliničkom bolničkom centru Rijeka donirala 200.000 kuna za nabavu sustava za transport vitalno ugrožene novorođenčadi, izvijestili su u četvrtak iz te naftne kompanije.

Zavod za intenzivno liječenje novorođenčadi i djece Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka zbrinjava kritično bolesnu i životno ugroženu novorođenčad iz triju županija.

Transport vitalno ugroženog novorođenčeta predstavlja situaciju s visokom razinom rizika u kojoj je od presudne važnosti postojanje adekvatnog sustava za podršku vitalnim funkcijama. S obzirom na mobilnost, nova oprema se uklapa u ukupni infrastrukturni koncept nove bolnice za majku i dijete koja se početkom 2019. počinje graditi na Sušaku.

“Područja u kojima Ina posluje za nas imaju poseban značaj te se trudimo sudjelovati u brojnim projektima od važnosti za lokalne zajednice i na taj način dodatno unaprijediti kvalitetu života. Uz nabavu modularnog sustava za transport kritično bolesne novorođenčadi, do sada smo riječki KBC pomogli opremiti i s inkubatorom, klimatizacijskim uređajima i C-luk uređajem”, kazao je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.

Predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka Sandro Dessardo zahvalio je na donaciji, istaknuvši kako vrijednim donacijama pomažu u njihovim naporima da najmlađim pacijentima pruže najbolju moguću skrb.

Najnovija donacija nastavak je dugogodišnje suradnje s bolnicom u Rijeci, a uz riječki KBC, Ina će u ovoj godini opremiti osam bolnica. U posljednjih deset godina, Ina je za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5,6 milijuna kuna, navode u priopćenju iz naftne kompanije Ine.

(Hina)

FOTO: Pixabay

Tagovi: donacija, ina, kbc,