Influenceri ‘na aparatima’

Instagram briše lažne pratitelje... Jeste li vi danas primijetili da vam nedostaje pratitelja na Instagramu?

  • Lifestyle
  • Objavljeno 13.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Instagram je razvio alat koji može prepoznati tko koristi servise i aplikacije kako bi si povećao broj pratitelja, lajkova i komentara. Nije tajna da se mnogi influenceri u fazi probijanja oslanjaju na lažne pratitelje i lajkove, ali ta je praksa već djelomično postala stvar prošlosti, a Instagram ju i dalje provodi, prenosimo s OsijekNews.hr.

Sigurno se dogodilo da ste nekad vidjeli nečiji profil i zapitali se kako to da baš ta osoba ima toliko followera koji mu lajkaju i komentiraju fotke, a vi bi mogli uslikati ljepšu fotografiju zatvorenih očiju u tri ujutro. Međutim, Instagram je odlučio stati na kraj takvima čija kvaliteta profila nije ni približno dobra za broj pratitelja koje imaju.

Instagram je ovu ‘čistku’ napravio već u nekoliko navrata, posljednji put u studenom prošle godine. Jutros se, čini se, dogodilo isto. Od ranog jutra influenceri, ali i ‘obični’ Instagram korisnici neovisno o broju pratitelja, na svoj story ne prestaju objavljivati fotografije i tekst žaleći se kako su doslovce preko noći izgubili preko 300,500, a mnogi i puno više pratitelja.

Ariana Grande je preko noći izgubila čak 3 milijuna pratitelja!

Influenceri se žale, pišu jedni drugima, komentiraju, šalju riječi podrške… Mnogima se čak smanjio i broj ljudi koje oni prate! Instagram službeno još uvijek nije ništa potvrdio, niti objasnio o čemu je riječ. Mnogi, a i mi, pretpostavljaju kako je riječ o još jednom čišćenju lažnih i neaktivnih profila.

Ukoliko vam nestane pratitelja, a niste ih kupovali, to samo znači da su profili koji su nestali iz znamenke vaših pratitelja bili dugo neaktivni.

Čekamo službenu potvrdu Instagrama, a do tada, provjerite broj vaših pratitelja…

(OsijekNews.hr)

foto: Pixabay

Tagovi: društvene mreže, influenceri, instagram, pratitelji,