Istarski Stožer: Unatoč stabilnoj epidemiološkoj situaciji nema opuštanja

Osobe koje su dio dnevnih procesa migracije ili putuju iz poslovnih i drugih razloga pozvali su na pridržavanje svih mjera osobne zaštite...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 24.02.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Istarski Stožer civilne zaštite u utorak je, unatoč trenutno stabilnoj epidemiološkoj situaciji na području te županije, a s obzirom na opće stanje s koronavirusom u susjednim regijama, uputio apel građanima da se ne opuštaju te se nastave pridržavati epidemioloških mjera.

Unatoč trenutno povoljnoj i stabilnoj epidemiološkoj situaciji na području Istarske županije, opće stanje s bolešću covid-19 u susjednim regijama i šire ukazuje na potrebu dosljednog pridržavanja svih preventivnih protuepidemijskih mjera stanovništva u svojim okruženjima, od obiteljskog, preko radnog, obrazovnog i ostalih, koji mogu utjecati na pojavnost bolesti, naveli su iz županijskog Stožera.

Osobe koje su dio dnevnih procesa migracije ili putuju iz poslovnih i drugih razloga pozvali su na pridržavanje svih mjera osobne zaštite.

Kod svake sumnje na moguću pojavu oboljenja, kontaktirajte svog obiteljskog liječnika te ne ostvarujte dodatne rizične kontakte, do dobivanja rezultata testiranja. Uz sve mjere koje su propisane u preporukama HZJZ-a prema djelatnostima, potrebno je neizostavno poštivati mjeru fizičke distance od dva metra u svim smjerovima i pojačanu higijenu, i dezinfekciju prostora, stoji u priopćenju.

U Stožeru smatraju kako postoji realna opasnost da se građani opuste u provođenju epidemioloških mjera, a time i povećan rizik od neprimjerenog ponašanja uslijed povoljnih okolnosti i lijepog vremena.

“Građani će htjeti izlaziti na otvoreni prostor, no postoji objektivna mogućnost rizičnih kontakata, što u ovom trenutku nije poželjno. Stoga apeliramo i pozivamo građane da i dalje rigorozno poštuju donesene Odluke i upute nacionalnog Stožera civilne zaštite i HZJZ-a, odnosno Stožera civilne zaštite Istarske županije, kao i preporuke epidemiologa i liječnika”, poručuju iz istarskog Stožera civilne zaštite.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, epidemiološka situacija, istarski stožer, istra, koronavirus, mjere, stožer,