Izložba “MikoMitologije” slovenske umjetnice Saše Spačal

U Galeriji Filodrammatica od 19. studenog do 11. prosinca 2020.

  • Kultura
  • Objavljeno 17.11.2020
  • Piše: Darija Kovačić
U organizaciji Drugog mora, ovog se četvrtka u Galeriji Filodrammatica (Rijeka, Korzo 28, prvi kat) u 19 sati otvara izložba MikoMitologije: Raskid nagrađivane slovenske postmedijske umjetnice Saše Spačal.
Multimedijalna izložba je svojevrsno spekulativno umjetničko istraživanje zamršenog svijeta gljiva, a temelji se na priči o izumu “mikomitoloških strojeva” koji ljudima omogućuju uspostavljanje komunikacije s micelijem koji premrežuje Zemljinu koru.
Autorica je u pripremi instalacije između ostalog surađivala s mikrobiolozima iz laboratorija koji vodi evolucijska biologinja Toby Kiers s amsterdamskog Sveučilišta Vrije, a projekt su podržali Ministarstvo kulture Republike Slovenije i Grad Maribor.
Otvorenje će se održati u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama zaštite od koronavirusa. Zbog nemogućnosti putovanja izvan Slovenije, umjetnica nažalost neće moći prisustvovati otvorenju.

Izložba ostaje otvorena do 11. prosinca, u radnom vremenu galerije od ponedjeljka do subote od 17 do 20 sati. U skladu s preporučenim mjerama za sprječavanje zaraze koronavirusom, broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u galeriji je ograničen. Također, posjetitelji se pozivaju da na ulazu dezinficiraju ruke, održavaju odgovarajuću međusobnu udaljenost i nose zaštitnu masku za lice.

Više o izložbi doznajte na ovoj poveznici.

 

Tagovi: epidemiloške mjere, galerija, izložba, komunikacija, koronavirus, maribor, otvorenje, saša spačal, slovenija, svijet gljiva, umjetnica,