Jazz Time Rijeka otvara 15. studenoga koncertom Radojka Šverko

U atriju HKD na Sušaku će se svake večer, nakon središnjeg koncerta, organizirati glazbeni nastupi i izložbe fotografija.

  • Kultura
  • Objavljeno 13.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Festival Jazz Time Rijeka otvorit će 15. studenoga Radojka Šverko koncertom na kojem predstavlja svoj novi album, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo.

Umjetnički voditelj festivala Damjan Grbac kazao je da ovime Radojka Šverko s jazz triom u kojem su Vladimir Babin, Henry Radanović i Tonči Grabušić predstavlja upravo objavljeni album jazz standarda “As Time Goes By”.

Drugog dana festivala, 16. studenoga, svirat će riječki gitarist i multiinstrumentalist Zoran Majstorović sa svojim kvartetom a trećeg dana nastupa jedan od najcjenjenijih gitarista mlađe generacije Kurt Rosenwinkel sa Standards Trijem kojeg čine još i Dario Deidda i Greg Hutchinson.

Ova tri koncerta održat će se u velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. U atriju HKD na Sušaku će se svake večer, nakon središnjeg koncerta, organizirati glazbeni nastupi i to prvog dana elektro-akustičnog benda Techno Vikings, potom u petak, 18. studenoga The Mistic Rose Ensemblea i na kraju Blues Brothers Projecta.

U pratećem programu festivala bit će izložba fotografija, portreta jazz glazbenika autora renomiranog slovenskog grafičkog urednika i fotografa Jože Požrla, postavljena u atriju HKD-a.

Pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Ivan Šarar ustvrdio je da je glazbeni život Rijeke ove jeseni kvalitetan, vrlo bogat i raznolik, ocijenivši da se to možda ne doživljava takvim u ovom gradu te se ponavljaju mišljenja da nema dovoljno glazbenih događaja. Za ilustraciju je naveo međunarodni festival world glazbe Porto Etno početkom jeseni, klupski festival Impulse, koncertni program Ivana pl. Zajca, program komornih koncerata u organizaciji koncertne dvorane Lisinski u Guvernerovoj palači te ovaj, Jazz Time festival.

(Hina)

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: festival jazz time, fotografija, HKD, koncerti,