Jeste li spremni? Prosinac je tu, Advent vas čeka!

Sve je spremno - još samo da sat otkuca 17:30 kad se pali prva svijeća, nakon čega slijedi bogat program za sve posjetitelje... :)

  • Kultura
  • Objavljeno 01.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Mjesec sreće, lampica, zabave, ukusne hrane i dobre glazbe je započeo! Jeste li spremni?

Naš grad jeste, sve je pripremljeno i samo se čeka 17:30 sati kad će se upaliti prva svijeća!

Tradicionalnim paljenjem rasvjete i prve adventske svijeće na velikom vijencu na Trgu Ivana Koblera, preko Korza do Trga Riječke rezolucije, službeno započinje najljepše doba godine i blagdanski ugođaj, počinje Rijeka Advent.

Prvu svijeću palimo danas, 1. prosinca u 17.30 sati, a u programu sudjeluju Zbor mladih Riječke nadbiskupije, Lucija Stipanović, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje, Mateo Resman, svjetleći štulaši i Prve riječke mažoretkinje. U večernjim satima za dobru atmosferu bit će zaduženi Night Express Band i Grooversi.

Svoja vrata, sutra u 19 sati, otvara i Riječki tunel u potpuno novom blagdanskom ruhu.

U nedjelju, 2. prosinca s početkom u 16 sati, započinje otvaranje drugog bajkovitog izdanja Adventa na Gradini, koji se ove godine preselio i izvan zidina, u park pored kaštela, gdje nas očekuje prava božićna čarolija s klizalištem, adventskim kućicama i prigodnim glazbenim programom, navodi se u priopćenju Turističke zajednice.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: advent, adventski vijenac, koncerti, korzo rijeka, svijeće,