Jeste li već posjetili ovogodišnji Festival znanosti?

Više od 150 događanja za sve uzraste u Rijeci i okolici

  • Kultura
  • Objavljeno 11.04.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U Gradskoj vijećnici održano je svečano otvaranje 17. Festivala znanosti posvećenog bojama, koji do 13. travnja u Rijeci i okolici donosi više od 150 događanja za sve uzraste.

Ovogodišnji Festival znanosti svečano je otvorio zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović, istaknuvši kako je na svakom koraku vidljivo kako se ovaj projekt već niz godina provodi s puno energije, entuzijazma i profesionalnosti: “Uistinu ste uspjeli znanost približiti svima, učiniti je jednostavnom, svakodnevnom, pristupačnom i zanimljivom, a to je najveći uspjeh ovoga festivala.

Prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, istaknula je kako u trenutno vladajućoj kulturi ignorancije popularizirati znanost važnije nego ikada. Osvrnula se na poruke o važnosti borbe za znanost, koju je putem Facebook stranice riječkog dijela programa Festivala znanosti uputio organizacijski odbor: “Zemlja nije ravna ploča. Cjepiva funkcioniraju. Bili smo na Mjesecu. Globalno zatopljenje je dokazano. Evolucija je činjenica. Chemtrailsi su teorija zavjere”.

Do subote će se radionice i predavanja održavati Prirodoslovnom muzeju, Astronomskom centru Rijeka i na brojnim lokacijama Sveučilišta u Rijeci, a javna popularna predavanja u popodnevnim satima na Kampusu, u prostoru Akvarija te u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Građani će se o Festivalu znanosti moći informirati na štandu na Korzu do 12. travnja, od 10 do 16 sati, te sudjelovati u “Znanosti na Korzu” svakoga dana tijekom festivalskog tjedna, od 12 do 14 sati.

Raspored istaknutih događanja u Rijeci dostupan je na facebook stranici Festival znanosti Rijeka i na mrežnim stranicama Festivala znanosti.

(Grad Rijeka)

foto: Instagram (Festival znanosti 2019)

Tagovi: boje, događanja, festival znanosti,