Još jedan humorističan komad u produkciji Satiričkog Kazališta Kerempuh

Potraga za vlastitim identitetom i opterećenje obiteljskim nasljeđem s kojim se možemo povezati

  • Kultura
  • Objavljeno 18.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U petak 22. veljače 2019. u 20:00 sati, Dom kulture Čavle poziva vas na predstavu u produkciji Satiričkog Kazališta Kerempuh: Blue Moon autora Damira Karakaša, saznajemo od turističke zajednice Općine Čavle.

Blue Moon, roman uspješnog, nagrađivanog i u hrvatskim kazalištima sve češće izvođenog pisca Damira Karakaša, zaživjet će na sceni u režiji dokazanog redatelja Borisa Liješevića koji prvi put surađuje sa Satiričkim kazalištem Kerempuh.

Karakašev slojevit, humorističan i autentičan tekst presjek je predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom.

Blue Moon nam u ispovjednoj formi, ostvarujući bliskost s čitateljem, odnosno gledateljem, oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama.

Susreću se potraga za vlastitim identitetom i opterećenje obiteljskim nasljeđem, mladenački užici i nadolazeća ratna katastrofa, prošlost i sadašnjost u kojoj se tragovi prošlosti ponovo bude u drugim obličjima. Karakaševo pismo i Liješevićeva režija, objedinjeni u kazališnoj suradnji, dotiču se osjetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umjetničkog izraza.

Predstava traje 90 minuta a u njoj graju Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Mirela Videk Hranjec, Jerko Marčić, Branka Trlin, Vilim Matula i Marko Makovičić. Redatelj predstave je Boris Liješević.

blue_moon_predstava_18022019_rijekaonline

predstava_blue_moon2_18022019_rijekaonline

blue_moon_predstava3_18022019_rijekaonline

(Općina Čavle)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Blue Moon, Čarli, Dom kulture Čavle, humor, komedija, Općina Čavle, predstava, satira, Satiričko Kazalište Kerempuh,