Još samo malo! Već u subotu u Kostreni počinje ‘peto godišnje doba’!

Primopredajom ključeva Špažićarima, podizanjem mesopusta Mićela i prvim maškaranim tancima u Kostreni će u subotu početi maškare :)

  • Kultura
  • Objavljeno 08.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Bliži se, bliži!

Taman smo proslavili Advent na Kostreni, ludo se zabavili, a već u subotu krećemo u nove ‘pohode’!

Primopredajom ključeva Špažićarima, podizanjem mesopusta Mićela i prvim maškaranim tancima u Kostreni će u subotu početi peto godišnje doba – maškare.

U kostrenskoj Narodnoj čitaonici maškare će ludovati sedam subota i jedan petak, točnije u petak 1. ožujka s obzirom na to da je u nedjelju 3. ožujka na rasporedu 36. Međunarodna karnevalska povorka u Rijeci za koju kostrenska udruga Špažićari i ove godine sprema novu originalnu masku koju će premijerno predstaviti na karnevalskoj povorci.

Maškare će u kostrenskoj Čitaoni zabavljati grupa Venus iz Kraljevice, a Špažićari kao glavni organizatori maškaranih zabava poručuju kako posjetitelje očekuje nova raznovrsna ugostiteljska ponuda po pristupačnim cijenama, tombola kao i nagrade za najbolju pojedinačnu i grupnu masku.

Program

Ove godine u Kostreni na programu su dvije dječje redute, 27. siječnja i 10. veljače. I njih će zabavljati grupa Venus, ali i animator za djecu, dok će ih Špažićari počastiti krafnama, grickalicama i sokovima. I maškarice će moći zaigrati tombolu.

U veljači je na rasporedu 28. Maškarani auto-rally Pariz-Bakar, najdugovječnija prateća manifestacija Riječkog karnevala gdje nakon Krimeje i riječkog Korza sudionici dolaze u Kostrenu i na parkiralištu iznad plaže Nova voda polažu ispit vožnje spretnosti između čunjeva. Na mesopusni utorak 5. ožujka Špažićari nakon prijepodnevnog druženja s djecom u Dječjem vrtiću Zlatna ribica u Kostreni, obilaze Kostrenu i posjećuju oštarije. Taj dan je poznat i kao Marća po Kostrene te je uvod u suđenje mesopustu Mićelu u uvali Žurkovo 6. ožujka.

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: kostrena, maškare, špažićari,