Jovanović “izrešetao” HRT i HDZ

Jovanović o HDZ-ovcima - "Bahati su i sebični: inzistiraju na LNG terminalu, nemaju nikakav odnos prema Marišćini i 3. Maju"

  • Politika
  • Objavljeno 26.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović izjavio je u utorak kako je neprihvatljivo da javna televizija poput HRT-a sudski tuži svoje novinare i novinare drugih medija, a tome se trebaju svi suprotstaviti u interesu slobode medija – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Mediji u Hrvatskoj su pod tihom okupacijom HDZ-a, a urednici svojim kukavičlukom biraju teme po tome kako odgovaraju HDZ-u, ustvrdio je Jovanović na konferenciji za novinare.

Također je optužio HDZ-ove ministre u Primorsko-goranskoj županiji da “rade sve kako bi tu stanje bilo što gore, jer što je ovdje gore, to će HDZ-u biti bolje, u cilju rušenja SDP-a s vlasti”.

“Bahato su sebični i misle samo na svoje fotelje”, rekao je Jovanović o HDZ-ovcima. Kao primjer navodi inzistiranje na plutajućem LNG terminalu, unatoč lokalnom i regionalnom protivljenju, te odnos prema centru za gospodarenje otpadom Marišćina i brodogradilištu 3. maj.

Saborski zastupnik SDP-a Saša Đujić ocijenio je kako je novi Zakon o Ini sramotan, jer je sveo dosadašnju mogućnost utjecaja hrvatske strane na upravljanje kompanijom s tri člana Uprave na dvojicu promatrača bez mogućnosti odlučivanja.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 3. Maj, HDZ, HRT, LNG terminal, marišćina, novinari, PGŽ, sdp, tuži, željko jovanović,