Jučer su počela sezonska sniženja! Jeste li već bili u shoppingu?

Već jučer - prvog dana sezonskih sniženja, zabilježene su gužve na putu prema shopping centrima...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 28.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Gužve na putu prema shopping centrima zabilježene su već jučer – prvog dana sezonskih sniženja!

Kako odoljeti kad je baš onaj komad odjeće koji smo dugo ‘snimali’ sada u pola cijene? Hmm…

Gotovo sve trgovine u centru grada nude popuste, a najbolji komadi se najbrže prodaju pa ako još uvijek niste završili s blagdanskom kupovinom, savjetujemo da u kupovinu krenete što ranije.

Iako su blagdanski pokloni već kupljeni, zime će još biti tako da su nam jakne, puloveri i čizme svejedno prijeko potrebni (ili se samo tješimo kako bi imali izgovor za kupnju? 🙂 )

O ZIMSKOM SNIŽENJU

Hrvatska gospodarska komora (HGK) je objavila početak zimskog sezonskog sniženja cijena, koje je počelo 27. prosinca, s prosječnim sniženjima između 20 i 50 posto – piše Nacionalniportal.

Zimsko sniženje trajat će 60 dana, a redovna cijena i nova snižena cijena moraju biti iskazane jasno, vidljivo i čitljivo, navodi se u priopćenju. Tijekom tog razdoblja najviše se kupuje odjeća i obuća, ali i različiti sezonski proizvodi, poput zimske opreme i dekoracija. Ako trgovac ne proda sve proizvode, može nastaviti s prodajom po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, ali mu nije dopušteno oglašavati takvu prodaju kao sezonsko sniženje nakon proteka propisanih 60 dana.

“Praksa je pokazala da posljednjih godina domaći trgovci prate trendove drugih europskih trgovaca po pitanju sezonskih rasprodaja pa se bilježe sve veće stope sniženja. Dakle, tu možemo govoriti o međunarodnoj konkurentnosti jer zbog usklađenih rokova sniženja naši kupci više ne idu u tolikoj mjeri kupovati u druge zemlje u okruženju”, kaže direktorica Sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić.

FOTO: Pixabay

Tagovi: hgk, shopping centar, sniženja,