Kaštel: Petero stranaca prijavljeno zbog krivotvorenih PCR testova

Budući da su policajci posumnjali u vjerodostojnost nalaza, obavili su provjere sa zdravstvenom ustanovom koja je navodno obavila testiranje...

Zbog sumnje da su krivotvorili nalaz PCR testa bujska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 24-godišnjeg Španjolca, dvije španjolske državljanke u dobi od 23 i 21 godinu, 23-godišnjeg Sirijca i 22-godišnje državljanke Srbije.

Prema policijskim podacima oni su u ponedjeljak oko 13,20 sati, pristigli na granični prijelaz Kaštel te su policijskim službenicima predočili negativne nalaze PCR testa.

Budući da su policajci posumnjali u vjerodostojnost nalaza, obavili su provjere sa zdravstvenom ustanovom koja je navodno obavila testiranje te su utvrdili kako pod spornim kontrolnim brojevima nisu obavljena testiranja osoba.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili su kako su nalaze izradili sami strani državljani i to na prijenosnom računalu, kopirajući jedan originalni nalaz PCR testa. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo, policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: granica, kaštel, pcr test, policija, stranci,