Kažu dobro je protiv prehlade: Opatijski kukali tradicionalno otvorili sezonu kupanja

''Zimsko kupanje idealno je protiv gripe i prehlade, protiv stresa i depresije i ja ne znam da se ikad itko od nas svih ovih godina zbog takvog kupanja prehladio. Ono daje božanstven osjećaj duha i tijela.''

  • Događanja
  • Objavljeno 02.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

U jednodijelnim kostimima i s kapicama Djeda Mraza kukali su već tradicionalno – petnaestu godinu u nizu jučer u 13 sati otvorili sezonu kupanja, a nakon picigina i nazdravili velikim šampanjcem ispred simbola Opatije tj. kipa Djevojke s galebom.

Hrabre i vesele kukale ništa nije moglo spriječiti u kupanju i dobroj zabavi, prošle godine su to učinili čak i po pljusku, a ove im se smiješilo sunce.

Vesela družina kupa se tijekom cijele godine, ljeti svaki dan, a zimi vikendima, čime, kažu, promiču zdravlje budući je znanstveno dokazano da kratkotrajno kupanje u hladnoj vodi ima brojne povoljne utjecaje na zdravlje.

To je jedan fantastičan osjećaj adrenalina, poseban gušt i zadovoljstvo nakon kojeg lebdim. Zimsko kupanje ne može se usporediti s onim ljetnim kada umjesto kupanja više vremena provodimo igrajući briškulu i trešetu na plaži. Zimsko kupanje idealno je protiv gripe i prehlade, protiv stresa i depresije i ja ne znam da se ikad itko od nas svih ovih godina zbog takvog kupanja prehladio. Ono daje božanstven osjećaj duha i tijela. Razlika između picigina na splitskim Bačvicama i našeg opatijskog je velika. More na Bačvicama gdje se igra picigin je do kičice, a naše opatijsko – do kičmice – pojašnjava Mirko Šuša za 24 sata, jedan od osnivača Opatijskih kukala.

FOTO: Youtube (screenshot) – fotografija od prije 2 godine

Tagovi: kukali, kupanje, opatija,