KBC Rijeka najbolja bolnica u cijeloj državi!

Ova metoda procjene kvalitetne skrbi je po prvi put provedena u hrvatskom zdravstvu, a naša bolnica je najbolja od 26 hrvatskih!

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 14.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi provela je kontrolu i vrednovanje kvalitete i uspješnosti rada u 26 hrvatskih bolnica te napravila rang ljestvicu najuspješnijih bolnica u Hrvatskoj – piše portal Rijeka Danas.

Najuspješnije bolnice rangirane su na temelju toga koliko se operacija sive mrene, krajnika, vaginalne kiretaže i artroskopije koljena obavlja u dnevnoj kirurgiji te duljine boravka u bolnici nakon carskog reza.

Na vrh ljestvice najuspješnijih bolnica tako se svrstao KBC Rijeka. Slijede KBC Sestre Milosrdnice, Opća županijska bolnica Vukovar i Bolnica hrvatskih veterana, Županijska bolnica Čakovec i KBC Sveti duh.

“Treba naglasiti kako je ovakva metoda nezavisne procjene kvalitete skrbi u bolničkim zdravstvenim ustanovama sustavno provedena prvi puta u hrvatskom zdravstvu te da je ovo rangiranje obuhvatilo samo dio djelatnosti akutnih bolničkih zdravstvenih ustanova uvjetovano raspoloživim resursima.

Moguće je da bi rangiranje bolnica dalo drugačije rezultate da su odabrana druga područja i pokazatelji.

Rangiranje bolničkih zdravstvenih ustanova predstavlja poticaj ka stalnom poboljšanju kvalitete zdravstvene zaštite i sigurnosti pacijenta”, stoji u zaključku istraživanja.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: bolnica, KBC Rijeka, rezultati,