Knjiga ne poznaje ni granice ni vrijeme

Koristite li mrežu autobusnih linija FlixBusa koji vas povezuje s gotovo cijelom Europom, otvarate sebi mogućnost upoznavanja s obožavateljima čitanja i putovanja

  • Lifestyle
  • Objavljeno 03.11.2022
  • Piše: Darija Kovačić

Više nije tajna da se putovanja autobusima i knjige vole, a upravo je studeni mjesec kad se vraćamo čitanju knjiga i jesenskim putovanjima. Kako najbolje iskoristiti nekoliko sati vožnje u udobnim sjedalima, nego upravo čitanjem vaših omiljenih naslova i u trenutku se pronaći u nekoj sasvim drugoj zemlji ili vremenu. Putujući diljem Europe s knjigom u ruci, brišu se sve granice, jer knjiga granice ne poznaje, a ni vrijeme u kojem živimo. Neprocjenjivo je uzeti knjigu u ruke te se u vožnji koja traje 2 sata i 40 minuta iz Rijeke do Zagreba, kako bi posjetili primjerice nadolazeći sajam knjiga Interliber, odjednom pronaći u Idiličnoj kolibi u Irskoj i uživati u irskoj prirodi i hrani, u Maloj slastičarnici u Parizu te uživati u novim slasticama i avanturama Nine, odlutati u 1853. godinu u Austriju u pratnji princeze Elizabete Sisi Bavarske kroz roman Carica ili jednostavno početi cijeniti odmor kroz savjete iz knjige Umijeće odmaranja.

Koristite li mrežu autobusnih linija FlixBusa koji vas povezuje s gotovo cijelom Europom, otvarate sebi mogućnost upoznavanja s obožavateljima čitanja i putovanja. Čitajući knjige možete pronaći inspiraciju za iduće putovanje autobusom, a ona može biti i odličan suputnik ili tema za razgovor s drugim putnicima. Kupnjom karte postajete tako dio zajednice ljubitelja putovanja i čitatelja knjiga.

Tijekom putovanja razmijenite priču koju ste upravo pročitali, podijelite zanimljivu anegdotu ili razmijenite međusobno knjige u autobusu. Izbor je na vama. Za početak izaberite destinaciju putem FlixBus besplatne aplikacije, ponesite svoju omiljenu knjigu i krenite na putovanje.

+ Osam besplatnih putovanja uz osam najnovijih knjiga na dohvat ruke putem Facebook stranice

+ Flix & Read inicijativa podiže svijest o dobrobiti čitanja knjiga

+ Bookmark s popustom na putovanje može se pronaći u knjižarama u Rijeci: Hoću knjigu, Znanje, Školska knjiga

Vođeni idejom o snažnoj vezi između čitanja i putovanja, tradicionalno već nekoliko godina FlixBus nastavlja s inicijativom Flix&Read u kojoj podiže svijest o dobrobiti čitanja knjiga i svrhovitog korištenja slobodnog vremena. U gotovo svim većim knjižarama poput Školske knjige, Znanja, Hoću knjigu, Planetopije i drugih u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Osijeku i Varaždinu te drugim gradovima s njihovim poslovnicama, ljubitelji knjiga mogu pronaći FlixBus bookmark s popustom na sljedeće putovanje, a koji će ujedno krasiti i stranice vaše odabrane knjige. Informacije kako osvojiti čak 8 besplatnih putovanja i 8 odabranih knjiga može se saznati na Facebook stranici FlixBusa.

Nešto više od 2.500 destinacija u 39 zemalja diljem svijeta s preko 400.000 dnevnih veza, možete birati unutar FlixBus mreže autobusnih linija. Izbor destinacije i kupovine karata putem mobilne aplikacije ili web stranice bez stajanja u redu na blagajnama, odradite iz udobnosti vašeg doma, upravljajte svojom rezervacijom samostalno, a prilikom putovanja iskoristite prednosti udobnih sjedala s više prostora za noge, besplatnom wi-fi mrežom i utičnicom pored sjedala.

Tagovi: čitanje, Flix&Read, flixbus, interliber, knjige, putovanja,