Kobni vikend u prometu – Poginuo 18-godišnjak, 17-godišnjak bježao policiji

35 prometnih nesreća - Jedna osoba smrtno stradala, 14 ozlijeđeno

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 35 prometnih nesreća u kojima je, nažalost, jedna osoba smrtno stradala, tri su teže, a 11 je osoba lakše ozlijeđeno.

Smrtno stradao 18-godišnjak

Smrtno je stradao hrvatski državljanin, koji je kao suvozač u osobnom vozilu sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila 17. svibnja oko 22.25 sati na državnoj cesti DC 3 kod  Vrbovskog.

Osobnim vozilom Audi 8o riječkih registracijskih oznaka upravljao je 18-godišnji hrvatski državljanin krećući se u smjeru Zagreba. Po izlasku iz zavoja uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom, koje je skrenulo van kolnika, gdje je udarilo u kamenu uzvisinu, a nakon toga i kameni usjek.

Vozilo je nastavilo nekontrolirano kretanje nakon čega je sletjelo prema drvećem obrasloj padini, gdje se je i zaustavilo. Na mjestu prometne nesreće smrtno je stradao suvozač, hrvatski državljanin (rođ. 2001. godine). Vozaču osobnog vozila je liječnička pomoć pružena u karlovačkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

17-godišnjak bježao policiji i izazvao nesreću

Od ostalih događaja zabilježenih u prometu izdvajamo događaj od 18. svibnja u Rijeci u kojem je sudjelovao  17-godišnji hrvatski državljanin. Policijski službenici zamijetili su navedenoga oko 2.45 sati u Trpimirovoj ulici, gdje je upravljajući osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Unatoč zvučnim i svjetlosnim znakovima policijskih službenika, nastavio se kretati nedozvoljenom brzinom u smjeru ulice Riva zatim preko ulica Ivana Zajca, Fiumare sve do ulice Žrtava fašizma, gdje je redom prolazio kroz upaljena crvena svjetla na semaforima.

Prilikom bijega nepropisno je pretjecao druga vozila tzv. slalom vožnjom, a u ulici Žrtava fašizma se kretao se i zabranjenim smjerom. Kretanje je nastavio u smjeru  Belvedera, odnosno Kozale, gdje je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva parkirana osobna vozila te u zid.

Utvrđeno je kako je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,01 g/kg, bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije i prometnom dozvolom kojoj je istekao rok važenja. Zbog izazivanja prometne nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i počinjenja drugih prometnih prekršaja, 17-godišnjak je procesuiran i sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Tagovi: bježao policiji, nesreća, poginuo, promet, prometna nesreća, smrtno stradao,