Komadina: Josipović ponudom da se vrati u SDP poslao dobru poruku

"Vrlo je neugodno iznenadio naše kolegice i kolege članove kad se nakon izborne kampanje nije vratio, no to su okolnosti koje su bile s obzirom na tadašnje vodstvo stranke''

  • Politika
  • Objavljeno 28.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak kako je Ivo Josipović ponudom da se vrati u SDP poslao dobru poruku i da će stranka tako biti jača, a SDP je otvoren i za druge povratke i dolaske.

Komadina je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje kako komentira približavanje Ive Josipovića SDP-u, rekao da je Josipović u svojemu političkom životu i radu potekao iz  SDP-a i da je bio kandidat te stranke za predsjednika Republike uz potporu ostalih stranaka.

“Vrlo je neugodno iznenadio naše kolegice i kolege članove kad se nakon izborne kampanje nije vratio, no to su okolnosti koje su bile s obzirom na tadašnje vodstvo stranke i određene, rekao bih, netrpljivosti, između kolege Josipovića i tadašnjeg vodstva”, rekao je Komadina.

Kako je istaknuo, s obzirom na usitnjavanje političke scene Hrvatske, a SDP je otvorena stranka koja je pozvala ljude da se angažiraju na socijaldemokratskoj ideji, dobro je da je Josipović, “koji je bazično socijaldemokrat”, ponudio da se sa svojom ekipom vrati u SDP jer tako ćemo biti jači”.

“Naravno da smo mi otvoreni i za ostale povratke ili dolaske, jer u Hrvatskoj definitivno ima previše političkih stranaka, i to usitnjavanje ne vodi ničemu, vodi samo nestabilnosti u parlamentarnom životu”. istaknuo je Komadina.

Na pitanje znači li to što Josipović želi ući u SDP sa strankom Naprijed Hrvatska, tj. s grupom ljudi, a ne kao osoba, da može biti kooptiran u Predsjedništvo ili slično, Komadina je odgovorio kako nema zadnje podatke o tijeku pregovora.

“Mislim da se na tom tragu nije radilo, niti da je on davao takve uvjete, ako sam dobro informiran. Već smo imali tu situaciju kada smo stvarali SDP, kada je stranka Antuna Vujića cjelovito prešla u SDP, tako da vjerujem da je to isti model”, odgovorio je Komadina.

U vezi s odlukom predsjednika SDP-a Davora Bernardića da ne bude na izbornoj listi za Europski parlament, Komadina je rekao kako svatko od članova ima svoja promišljanja što bi bilo optimalno za stranku u danom trenutku.

“Moje je razmišljanje bilo, s obzirom na recentne okolnosti, oko propitivanja rejtinga kako njega, tako i stranke, da je najbolja anketa stav građana. Radi se o mojem političkom stavu. Naravno, da bi netko bio na listi, mora osobno pristati i predsjednik stranke ima pravo odlučiti hoće li biti na listi ili ne. On je odlučio da na listi neće biti”, rekao je.

Župan Komadina je  najavio  da će danas biti održana redovita sjednica Nadzornog odbora Ekoplusa, tvrtke koja upravlja Županijskim centrom za gospodarenje otpadom Marišćinom, a tijekom tjedna održat će se i skupština Ekoplusa, na kojoj će se razmatrati i prihvatiti ostavka direktora Josipa Dedića te smjernice rada i poslovanja.

Dedić je lani najavio da će dati ostavku ako se problem s neugodnim mirisima s Marišćine ne riješi do kraja godine, a Komadina je prije dva tjedna rekao da su neugodni mirisi i dalje prisutni i kako očekuje da će Dedić dati ostavku koja će biti prihvaćena.

Komadina je danas rekao kako mu je drago da se “učestalost i intenzitet neugodnih mirisa ovih dana smanjuje”, ali taj posao treba dovršiti kako ne bilo negativnog utjecaja na zdravlje ljudi i kvalitetu života.

Komadina je najavio i sjednicu županijskoga Gospodarsko-socijalnog vijeća koje će u petak raspravljati o rješavanju problema u Brodogradilištu “3. maj”.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: ivo josipović, sdp, zlatko komandina,