Komadina s ministrom Horvatom o rješenju za riječko i pulsko brodogradilište

Unatoč inzistiranju Komadine da se nađe s premijerom, Plenkovića nije bilo

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sastao se u četvrtak s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, od kojeg je dobio informacije o izboru strateškog partnera Uljanik grupe, no župan ustraje da na sastanku s premijerom Andrejom Plenkovićem razgovara o brodogradnji i drugim aktualnim temama, izvijestili su u četvrtak iz županijske uprave – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Župan je nakon sastanka rekao kako ima dojam da se nastoji pronaći rješenje za riječko i pulsko brodogradilište, kako se ministar nada da bi se u sljedeća dva tjedna trebalo deblokirati Brodogradilište “3.maj” i isplatiti plaće radnicima te da bi naručitelji trebali vratiti narudžbe brodova.

Komadina je prenio ministru poruke radnika o tome da više nemaju strpljenja čekati rješenja, ističući kako je potrebno restrukturirati Uljanik radi opstojnosti brodogradnje u Rijeci i Puli.

Komadina se sastao s ministrom Horvatom, a ne s premijerom Andrejom Plenkovićem, od kojeg je očekivao da će ga primiti, te i dalje inzistira na sastanku s premijerom, ne samo radi razgovora o brodogradnji, nego i o drugim aktualnim temama, priopćeno je iz Primorsko-goranske županije.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 3. Maj, andrej plenković, brodogradilište, pula, rijeka, uljanik, Zlatko Komadina,