Komandini pao proračun, gradonačelniku Delnica punica bolesna

Komandina je prisiljen predložiti novi proračun... Sve se tek zakompliciralo u trenutku kad je delnički gradonačelnik napustio vijećnicu jer mu je punica bolesna...

  • Politika
  • Objavljeno 29.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Na glasanju o proračunu za 2019. godinu na sjednici Županijske skupštine Komandina nije dobio dovoljan broj ruku i bit će prisiljen do kraja godine predložiti novi prijedlog proračuna.

Za proračun su glasala 23 vijećnika SDP-ove koalicije, 19 je bilo protiv, uključujući i Hrvoja Burića, a jedan vijećnik je bio suzdržan. Za prolaz proračuna bila su potrebna 24 glasa za.

Sve se zakompliciralo u trenutku kad je delnički gradonačelnik, nezavisni Ivica Knežević, napustio vijećnicu s obrazloženjem da mu je punica bolesna. U SDP-ovom savezu ovog puta su računali na njegov glas za proračun, s obzirom na to da su prihvatili njegov amandman o sredstvima za delničku školu i dvoranu. Unatoč dogovoru, Knežević je otišao i proračun je pao. Ovog puta protiv je bio i Burić koji je prošle godine podržao proračun.

Zakon dopušta da župan do 31. prosinca izađe s još jednim prijedlogom proračuna, što će on i učiniti, kako nam je rekao.

– U situaciji kad u Skupštini nema dovoljne većine za donošenje odluka, odgovornost oporbe je gotovo jednaka našoj odgovornosti, komentirao je župan Komadina nakon glasanja.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: ivica knežević, proračun, sdp, zlatko komandina,