Komemoracija za novinara i glazbenog urednika Radio Rijeke Ivicu Vrkića

"Nikad bahat, nikad osoran, uvijek blag, pristojan, uviđavan, čovjek od stila i veliki profesionalac, hodajuća enciklopedija glazbe"

U riječkoj Gradskoj vijećnici održana je komemoracija za novinara i glazbenog urednika Radio Rijeke Ivicu Vrkića, koji je nenadano preminuo u 50. godini – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Slušatelji Radio Rijeke pamtit će Ivicu Vrkića po odlično vođenim glazbenim emisijama, a kolege i prijatelji po širokoj naobrazbi, staloženosti, pouzdanosti i jedinstvenom smislu za humor.

Od kolege, suradnika i prijatelja Ivice Vrkića oprostili su se, u ime Radio Rijeke, Albert Petrović, u ime Grada Rijeke, gradonačelnik Vojko Obersnel, Jadranka Čubrić, u ime Hrvatske glazbene unije PGŽ te Vlado Simčić Vava, u ime riječkih glazbenika.

“Svi epiteti i pohvale, koje su o Vrkiću iznesene, nekome tko ga nije znao mogu zvučati kao niz fraza, no za nas nije tako. Nikad bahat, nikad osoran, uvijek blag, pristojan, uviđavan, čovjek od stila i veliki profesionalac, hodajuća enciklopedija glazbe čija su strast bili koncerti koje je rado pohodio. Svi smo ga voljeli, a opet tako malo o njemu znali, pitanje je za nas, da li je on znao koliko smo ga voljeli. Njegovim odlaskom ostaje nenadoknadiva praznina u srcima svih nas”, kazao je Albert Petrović.

Od Vrkića se oprostio i gradonačelnik Vojko Obersnel naglasivši kako radijski eter više neće biti isti. “Otišao je čovjek koji nas je fascinirao svojim poznavanjem glazbe, znanjem kojeg je iznosio nenametljivo i kojeg je krasila mirnoća i sigurnost u nastupima. Bio je 15-ak godina, prvo član, zatim predsjednik Kulturnog vijeća za glazbu. U Gradu Rijeci surađivali smo s njime kroz čitav niz svečanih akademija i manifestacija koje je vodio ili im je bio moderator. U svakoj smo se prigodi na njega mogli osloniti. Njegovo mjesto bit će teško ispuniti”, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Pogreb pokojnog Ivice Vrkića bit će u srijedu, 20. veljače u 14:30 sati na groblju Kozala.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: glazba, glazbeni urednik, Ivica Vrkić, komemoracija, novinar, preminuo, Radio Rijeka, voditelj,