Koncert filmske glazbe Brass & Percussion ansambla riječke Opere

"E. T.", "Život je lijep", "Robin Hood", "Jurski park", "Pirati s Kariba", "Sedmorica veličanstvenih" ili "Ratovi zvijezda"

  • Kultura
  • Objavljeno 11.03.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u nedjelju je održan koncert filmske glazbe Brass & Percussion ansambla Opere ovog HNK pod nazivom “Dobrodošli u svijet filma” – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Svirači limenih puhačkih instrumenata i udaraljkaši orkestra Opere izveli su neke od najpopularnijih i naizvođenijih melodija iz filmova američke i europske produkcije kao što su “E. T.”, “Život je lijep”, “Robin Hood”, “Jurski park”, “Pirati s Kariba”, “Sedmorica veličanstvenih” ili “Ratovi zvijezda”.

Filmska glazba Johna Williamsa bila je najzastupljenija u programu koncerta. Uz ovog dobitnika pet nagrada Oscar za filmsku glazbu, izvedena su djela Nicole Piovanija, Nina Rote, Michaela Arnolda Kamena, Hansa Zimmera, Gerorgea Brunsa i Elmera Bernsteina.

Svirali su Ivica Lukanec, Tina Horvat i Luka Horvat na trubama, hornisti Vinko Rožić, Sergey Rosul, Vasil Yenko i Tomislav Pavlić, trombonisti Marijan Orešković, Barbara Ćavar i Petar Tepšić te Romano Hantih na tubi,  Antonio Ceravolo na timpanima i Pedro Rosenthal Campuzano te Dario Grgurić na udaraljkama.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: brass, filmska glazba, HNK, koncert, riječka opera, rijeka,