Koreo lab riječkog Baleta – “Pričaj mi” Michelea Pastorinija

Ulaz je besplatan - Članovi Baleta predstavu neodoljivog Michelea Pastorinija poklanjaju Riječanima na dar! :)

  • Kultura
  • Objavljeno 19.03.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U okviru drugog po redu Zajc Koreo lab Baleta HNK Ivana pl. Zajca nastala je plesna predstava sastavljena od tri koreografske minijature zajedničkog naslova “Parla(mi)” (Pričaj mi), u koreografiji Michelea Pastorinija, a bit će izvedena u četvrtak 21. i petak 22. ožujka u 19.30 sati u baletnoj dvorani u Strossmayerovoj 1.

Baletni umjetnik Michele Pastorini član je riječkog baletnog ansambla koji je prošle godine na 22. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu trijumfirao svojom koreografijom osvojivši prvu nagradu žirija, nagradu publike i plaketu za inventivnost.

Riječka će publika moći vidjeti tri njegove koreografske minijature pod naslovima “dovefiniscitucomincioio” (gdjezavršavamjazapočinješti) , “Tutto molto bene, grazie” (Sve je jako dobro, hvala) i “thought” (misao).

U predstavu će uvesti glumac Hrvatske drame Edi Ćelić, a plesat će Marta Voinea Čavrak, Emanuel Amuchástegui, Tilman Patzak i Michele Pastorini.

Prema riječima Michelea Pastorinija, plesna je predstava nastala kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstava.

“Ponekad komuniciramo kroz tišinu koja oko nas gradi različite verzije realnosti. Ono što je neizrečeno često je i neshvaćeno. Ipak, sposobnost shvaćanja na duhovnoj razini može biti dublja od komunikacije riječima. Kada sami ne znamo izraziti i izreći svoje osjećaje, odmah sumnjamo u osjećaje drugih. Naša nesposobnost gradi zidove u odnosima”, navodi Pastorini i zaključuje: “Jedan drugačiji pogled na ovu problematiku može vas potaknuti da razmislite o načinu kojim se izražavate i odnosite prema drugima. Kakav ste vi tip osobe? Koliko prepoznajete sebe u ovim izvođačima?”

Projekt Zajc Koreo lab riječkog Baleta okuplja plesače, članove baletnog ansambla koji uz kreativni entuzijazam imaju želju i potrebu koreografski se izraziti. Potaknuti prošlogodišnjem uspjehom i pozitivnim reakcijama, članovi Baleta predstavu Michelea Pastorinija poklanjaju Riječanima na dar.

Ulaz je slobodan uz ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta.

Tagovi: balet, HNK, ivan pl. zajc, koreo lab, michele pastorini, parla mi, pričaj mi, rijeka,