Kuglicama dobrih želja Riječani prikupili više od 20 tisuća kuna

Potražnja za kuglicama ove je godine bila iznad svih očekivanja

  • Događanja
  • Objavljeno 08.12.2018
  • Piše: Lucija Tokić

Ovogodišnja humanitarna akcija “Kuglice dobrih želja” ostvarila je odlične rezultate – akcijom je prikupljeno ukupno 20 tisuća kuna, od toga za Dječju bolnicu Kantrida više od 12 tisuća i 200 kuna, dok je za Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka“, prikupljeno oko 7 tisuća i 800 kuna.

Građani su tijekom akcije mogli donirati 20 kuna ili više, a zauzvrat su dobili kuglicu u koju su mogli napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor na Korzu.

Treća humanitarna akcija “Kuglice dobrih želja”, u organizaciji Udruge studenata biotehnologije USBRI i u suradnji s Gradom Rijeka imala je dvije namjene – sredstva su se prikupljala za nabavu opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka”. Akcijom je prikupljeno ukupno 20 tisuća kuna, od toga za Dječju bolnicu Kantrida više od 12 tisuća i 200 kuna, dok je za Azil za pse prikupljeno oko 7 tisuća i 800 kuna.

Akciju su prije tri godine pokrenule tadašnje studentice riječkog Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, dok je ove godine organizaciju preuzela Lara Duvnjak, studentica 1. godine diplomskog studija Istraživanje i razvoj lijekova, riječkog Odjela za biotehnologiju.

Grad Rijeka nabavio je čak 700 kuglica, koje je potom ukrasilo četrdesetak studenata volontera riječkog Sveučilišta. Akcija je bila izuzetno uspješna i svih 700 kuglica “nestalo” je već prvog dana te je nabavljeno još 100 kuglica. Potražnja za kuglicama ove je godine bila iznad svih očekivanja i u zamjenu za donaciju podijeljeno je više kuglica no ukupno u protekle dvije godine.

I ove godine Grad Rijeka organizirao je da Korzu bude i vatrogasno vozilo s košarom kako bi se omogućilo svima zainteresiranima da objese svoju kuglicu na više dijelove bora.

izvor: Radio Rijeka

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: humanitarna akcija, kuglice,