Lista za Rijeku se zalaže za praćenje i poticanje nadarenih učenika u Rijeci

U koga ulagati ako ne u naše mlade snage?! Lista za Rijeku predložit će amandman na gradski proračun Rijeke na iznos od 300.000 kuna za praćenje nadarenih učenika

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 06.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Predsjednik stranke Danko Švorinić kazao je da je u političkom programu Liste za Rijeku poticanje obrazovanja i izvrsnosti, poduzetništva i riječkog identiteta te da je svrha politike nastojanje da se to ostvari djelovanjem u Gradskom vijeću i putem Gradskog proračuna.

U proteklom mandatu Gradskog vijeća prihvaćeno je najviše inicijativa Liste za Rijeku vezanih uz obrazovanje i odgoj, a to su izjednačavanje subvencija za djecu u privatnim i vrtićima kojima je osnivač Grad, povećanje subvencija za besplatne školske udžbenike i vraćanje instituta nagrada za najbolje učenike i njihove mentore, rekao je Švorinić.

Članica savjeta Liste za Rijeku i predsjednica Centra za poticanje darovitosti Jasna Arrigoni kazala je da bi se u Rijeci trebao pokrenuti cjeloviti sustav praćenja izvrsnosti, uz sadašnji djelomični. S djecom bi trebalo raditi sustavno i prepoznavati njihovu darovitost, od vrtića nadalje, a za to je potreban centar izvrsnosti s istaknutim učiteljima i mentorima, koji bi radili s tom djecom izvan redovnog školskog programa. Ne želimo osrednje obrazovanje u Rijeci, rekla je Arrigoni.

FOTO: Pixabay

Tagovi: djeca, lista za rijeku, obrazovanje,