Ljeto na Gradini uz Zagrepčanke i dečke te dječji mjuzikl „Mi o vuku“ u kojem nastupaju Bojan Jambrošić i Manuela Svorcan!

Prilika je to da klinci i klinceze sa svojim roditeljima, bakama i djedovima uživaju u ljetnim programima na Trsatskom kaštelu namijenjenima djeci i obiteljima!

  • Lifestyle
  • Objavljeno 21.06.2024
  • Piše: Darija Kovačić

Ljeto na Gradini, popularna riječka manifestacija koja već 19. godinu za redom na Trsatski kaštel donosi pregršt zanimljivog programa, ove godine nudi i sadržaj za najmlađe! Prilika je to da klinci i klinceze sa svojim roditeljima, bakama i djedovima uživaju u ljetnim programima na Trsatskom kaštelu namijenjenima djeci i obiteljima!

Prvi je na rasporedu nastup popularnog dječjeg plesnog zbora – Zagrepčanke i dečki koji će se održati 27. srpnja s početkom u 20.00 sati!  Ovi razigrani mališani po prvi će puta gostovati u Rijeci, a zbor izvodi pjesme koje su svima poznate zbog čega će u glazbi uživati i mali i veliki! Zagrepčanke i dečki svima su dobro poznati klinci koji iza sebe imaju stotine uspješnih hitova, a njihovi milijunski pregledi čine ih jednim od najvećih youtubera u Hrvatskoj! Iza njih je puno uspješnih reklama i suradnji s poznatima, a sve je zabilježeno na njihovom YouTube kanalu koji ima preko 300 000 pretplatnika! Voditelji zbora su Lana Marinović i Slavko Olujić, skladatelji i tekstopisci za koje se može reći da iza sebe imaju najviše napisanih dječjih hitova na našem području.

U sklopu festivala održat će se još jedan zanimljiv program namijenjen djeci, s poznatim licima u glavnim ulogama. Na Gradini će 18. kolovoza s početkom u 20.00 sati gostovati mjuzikl „Mi o vuku“ koji na potpuno nov i kreativan način pristupa poznatim bajkama, i stavlja ih u suvremene okvire u kojima su i djeca i odrasli bombardirani kojekakvim informacijama s reklama i društvenih mreža. Trendovi suvremenih tehnologija danas ukazuju na jednu važnu stvar koju nerijetko ignoriraju i odrasli i djeca, a to je – kritičko razmišljanje. Dvoje razigranih glumaca – Bojan Jambrošić i Manuela Svorcan na pozornicu će donijeti pregršt trenutaka za pamćenje, komediju koja baca novo svjetlo na poznate priče i, samim time, kod djece potiče kreativnost, ali i toleranciju te osjećaj za pravdu.

Ulaznice za programe mogu se kupiti putem sustava Mojekarte.hr te u Dallas Music Shopu.

Tagovi: djeca, festival, koncert, ljeto na gradini, trsatski kaštel,