“Lucijina priča” u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta

"Edukativna, duhovita, emotivna i dramatična predstava"

  • Kultura
  • Objavljeno 08.04.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U utorak 9. travnja u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, održat će se predstava “Lucijina priča”, a povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja te prevencije ovisnosti.

Predstava će se održati u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Udrugom Hepatos iz Rijeke, a izvest će je glumci “Ri teatra” učenicima I. razreda Graditeljske škole za industriju i obrt u Rijeci.

Riječ je o edukativnoj predstavi koja na duhovit, emotivan i dramatičan način pristupa pitanjima prevencije, odgovornog spolnog ponašanja te općenito brige za vlastito zdravlje među adolescentskom populacijom.

Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske tijekom cijele godine, samostalno ili u suradnji s drugim nadležnim tijelima provodi aktivnosti usmjerene na razne oblike ovisnosti: suzbijanje ponude i potražnje raznih vrsta droga, dostupnosti alkohola i cigareta mladima, vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga i slične.

Obilježavanjem ovog tematskog dana osim na prevenciju ovisnosti, globalnu javnost želi se podsjetiti na poduzimanje različitih akcija potrebnih za ostvarivanje “univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom”, koja se nalazi među “Ciljevima održivog razvoja” Ujedinjenih naroda (UN) te uključuje cijeli spektar zdravstvene zaštite, od promicanja zdravlja i prevencije bolesti, preko liječenja i terapije.

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: centar za prevenciju kriminaliteta, lucijina priča, predstava, ri teatar, udruga hepatos,