Magdalena Lupi dobila povjerenje za novi mandat na čelu Gradskog kazališta lutaka

Sjednicu su ovaj put pratili i učenici OŠ Brajda

  • Politika
  • Objavljeno 31.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Gradsko vijeće je jednoglasno na novi četverogodišnji mandat na čelu Gradskog kazališta lutaka izabralo dosadašnju ravnateljicu Magdalenu Lupi Alvir. Novi mandat počinje 3. svibnja 2020. godine.

Kako stoji u obrazloženju Kazališnog vijeća, u predloženom programu ukazuje se na značaj i važnost lutkarske umjetnosti i kazališta za djecu te se otvara prostor novih formama za nove generacije gledatelja, a Gradsko kazalište lutaka sagledano je u kontekstu Europske prijestolnice kulture i Dječje kuće kao njezine sastavnice.

Vijećnik Aleksandar Bulog je istaknuo kako program rada sadrži vrlo detaljan financijski i kadrovski plan te da vrlo detaljistički pokazuje buduće djelovanje kazališta u području povećanja kvalitete lutkarske umjetnosti i kazališta za djecu u svakom pogledu.

„Bogati životopis i renomirane nagrade, neizmjerno bogata dramaturgija, režije i mnogobrojni nagrađivani projekti, kao i uopće razmišljanja kandidatkinje o budućnosti kazališta, dovoljno govori o entuzijazmu, profesionalnosti, ali i ljubavi koje ulaže u svoju odabranu struku, u kazalištu, kako i sama kaže, od pelena do odrasle dobi“, kazao je vijećnik Bulog.

Dodao je kako se Lupi Alvir vrlo realno uhvatila financijskog plana prihoda i rashoda

„Uz stalni prihod iz Grada Rijeke, Ministarstva kulture i Primorsko-goranske županije, Lupi Alvir se planira oslanjati na vlastite prihode od ulaznica, kojih je iz godine u godinu sve više, ali i od nagrada, EU projekata, koprodukcija i drugih izvora, za što je već u dosadašnjem mandatu pokazala visoku razinu uspješnosti“, zaključio je vijećnik Bulog.

Nova-stara ravnateljica Lupi Alvir zahvalila se na ukazanom povjerenju

„U duhu čak 22 strukovne nagrade koje smo dobili od početka sezone na raznim festivalima, nastojat ćemo i dalje zadržati poziciju Gradskog kazališta lutaka kao jednog od ponajboljih lutkarskih kazališta u Hrvatskoj. Nadam se da će naše kazalište u godinama koje su pred nama, a pogotovo u 2020. kada naše kazalište slavi i 60. obljetnicu svoga rada, postati bitnim punktom u našoj luci različitosti i ponuditi zaista zanimljiv, intrigantan i nadasve raznolik kazališni program prije svega za djecu, ali i za građane svih generacija“, kazala je Lupi Alvir.

Sjednicu su pratili i učenici OŠ Brajda, pod vodstvom učiteljice Petre Pinturić.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: kazalište lutaka, magdalena lupi alvir, mandat, ravnateljica, sjednica,