Mila Prpić prvi put u finalu Svjetskog kupa!

Mila Prpić izborila je finale na parteru. 15-godišnjoj članici Gimnastičkog kluba Vita iz Rijeke bio je ovo tek drugi nastup na ovoj razini natjecanja, u Svjetskom kupu debitirala je prije tri tjedna u Bakuu

  • Sport
  • Objavljeno 01.04.2024
  • Piše: Duje Krstulović

Završen je i drugi dan kvalifikacija Svjetskog gimnastičkog Challenge kupa u Antalyji. Nastupale su dvije hrvatske predstavnice. Mila Prpić izborila je finale na parteru. 15-godišnjoj članici Gimnastičkog kluba Vita iz Rijeke bio je ovo tek drugi nastup na ovoj razini natjecanja, u Svjetskom kupu debitirala je prije tri tjedna u Bakuu. 

U kvalifikacijama na parteru nastupile su 32 gimnastičarke. Mila Prpić s ocjenom 12.550 završila je osma. Hrvatska predstavnica tek ulazi u seniorsku gimnastiku, današnja vježba bila je bazirana na „čistoj“ izvedbi i to je mladoj Riječanki bilo dovoljno za rezultat karijere – plasman u finale Svjetskog kupa. Prpić je u Antalyji nastupila i na gredi te zauzela 28. mjesto.

„Jako sam zadovoljna jer sam izborila prvo finale u Svjetskom kupu. Konkurencija je bila jaka. Vježba je bila dosta čista. Na gredi vježba je krenula dobro sve dok mi noga nije u skoku skliznula sa sprave i to je bio uzrok pada. Sve u svemu sam zadovoljna, nadam se da ću u sutrašnjem finalu na parteru ponoviti vježbu iz kvalifikacija.“ 

U kvalifikacijama na parteru najbolja je s ocjenom 13.900 bila dvostruka europska prvakinja u ovoj disciplini Francuskinja Melanie de Jesus dos Santos. Još nekoliko sjajnih gimnastičarki bit će konkurentice Mili Prpić u sutrašnjem finalu. Izdvajamo Nizozemku Naomi Visser, finalisticu europskih i svjetskih prvenstva, te iskusnu Brazilku Jade Barbosa. 

U kvalifikacijama na gredi Tina Zelčić bila je blizu finala. 21-godišnjoj članici ZTD-a Hrvatski sokol nedostajala je jedna desetinka. Zelčić je dobila ocjenu 12.850 i završila deseta u konkurenciji 40 gimnastičarki.

„Zadovoljna sam odrađenom vježbom bez većih pogrešaka. Na kraju ocjena 12.850 i deseto mjesto. Žao mi je što nisam uspjela ući u finale, ali nema veze, okrećem se Osijeku koji nas čeka idući tjedan.“

Svih deset finala po spravama u Antalyji na rasporedu je sutra. Program počinje u 12 sati po hrvatskom vremenu. Finale ženskog partera počinje u 15.40, Mila Prpić nastupa prva. Ranije od 12.30 Mateo Žugec pokušat će dohvatiti postolje na konju s hvataljkama. Varaždinac u finalu nastupa šesti.

Tagovi: gimnastički kup, gimnastika, Mila prpić,