MOST PGŽ-a čvrsto uz naše umirovljenike!

“Naše penziće ne smijemo zaboraviti” rekao je danas na konferenciji za medije Leo Pavela, kandidat za župana PGŽ-a!

  • Politika
  • Objavljeno 27.04.2021
  • Piše: Darija Kovačić

“Gospodarska kriza koja slijedi nakon ove zdravstvene dodatno otežava ionako težak položaj naših umirovljenika. U PGŽ-u evidentno nedostaje smještajnih kapaciteta u domovima za umirovljenike i županija se tu kroz programe potpora i javno-privatnog partnerstva treba mnogo aktivnije uključiti. Prometni položaj i blagodati mediteranske klime idealni su preduvjeti za razvoj ovakve ponude za koju postoji potražnja i u susjednim europskim zemljama čiji su građani redovito ljetovali u našim turističkim destinacijama”, izjavio je danas Pavela.

Leo Pavela je godinama u sklopu hotelskih poduzeća godinama organizirao različite programe koje su najviše posjećivali baš umirovljenici i upravo zbog toga je posebno osjetljiv na ovu skupinu naših građana za koje ne postoji nikakav zabavni program, posebno u sadašnjem trenutku kada su većina umirovljenika u svojim kućama zbog COVIDA.

“Mnogi naši umirovljenici su izolirani od svojih obitelji zbog rizika od zaraze, osjećaju se usamljeni i zaboravljeni od vlasti na svim razinama, a zdravi su, željni druženja i aktivnog sudjelovanja u razvoju društva! Osim toga PGŽ treba sudjelovati u obnavljanju, prilagođavanju, a po potrebi i izgradnji novih dvorana za druženje, plesne večeri i slične sadržaje. Takve dvorane moraju imati sve potrebne uvjete da bi se u njima mogli održavati koncerti, plesne škole, tombole i ostali programi koji će i međugeneracijski povezivati naše sugrađane. Poznato je da je PGŽ najvažnija zabavno glazbena županija u Hrvatskoj jer je upravo u našoj županiji nastao cijeli niz zabavno glazbenih manifestacija poput DORA-e, PORIN-a, MISS Hrvatske, Opatijski festival, MIK, karnevali po cijeloj županiji, Osorske glazbene večeri, Lubeničke glazbene večeri, Ri Rock…

Čim epidemiološki uvjeti to dozvole, PGŽ mora aktivno sudjelovati u organizaciji i promociji ovakvih i sličnih sadržaja, a našim starijim stanovnicima treba omogućiti čim jednostavnije sudjelovanje na njima. Umirovljenicima treba omogućiti prisustvo na ovakvim programima bez troškova i opterećivanja njihovih ionako premalih mirovina, a fizički pristup sadržajima također treba biti prilagođen njihovoj dobi. Zabavni sektor je od iznimne važnosti, nakon pandemije korona virusa zabava i socijalna interakcija bit će od posebnog značaja za psihofizičku stabilnost ljudi, a osobito se to odnosi na naše umirovljenike!  PGŽ za EU može biti ono što je Florida za SAD, zanimljivo središte za sve generacije ljudi uz fantastične zabavne i wellness/zdravstvene programe za sve dobne skupine”, zaključio je Leo Pavela.

Foto: Most PGŽ

Tagovi: covid, gospodarska kriza, Leo Pavela, MOST, PGŽ, umirovljenici,