Mostovci dobro znaju što treba Riječanima

Spremna rješenja za goruća pitanja u mjesnim odborima

  • Politika
  • Objavljeno 30.11.2018
  • Piše: Lucija Tokić

Mnoga su pitanja na vrhu popisa prioriteta kada je riječ o kvaliteti života građana. Stoga smo porazgovarali s riječkom gradskom vijećnicom Petrom Mandić i saznali koji su to problemi koji zahtijevaju žurna rješenja i neodgodive intervencije.

– Naši Mostovci Milorad Blečić, Marta Siladjev, Dalibor Mandić, Korina Bralić i Vladimir Glumac ukazuju na rješenja koja smatraju prioritetnima u mjesnim odborima Srdoči, Banderovo, Škurinjska Draga, Škurinje, Drenova i Pehlin –  navodi Mandić.

– Milorad Blečić  kao prioritet navodi uređenje nerazvrstanih cesta, povezivanje Rešetara preko Srdoča i spajanje na Dražičku ulicu te cestovno spajanje Martinkovca s Marčeljevom Dragom. Ulicu Tina Ujevića treba urediti kao dvosmjernu, a na spoju s Dražicama svakako urediti kružni tok. Građani Martinkovca, njih oko 6500, itekako su svjesni sadašnje preopterećenosti cestovnih pravaca na području svog mjesnog odbora, a posebno ih plaši činjenica što će biti s prometom kad se uključe i vozači iz novogradnji koje se grade za još 3000 sugrađana. Stoga bi spomenute zahvate na cestama, kako napominje Milorad Bečić, svakako trebalo završiti prije useljenja u novogradnje – objašnjava Mandić.

Blečić se zalaže i za uređenje manje tržnice na kojoj bi se prodavao višak proizvoda iz Srdoča i susjednih mjesnih odbora, a „navija” i za to da svaki kvart dobije park i dječje igralište.

– U Mjesom odboru Banderovo, prema mišljenju Marte Siladjev, nužno je u svim parkovima postaviti instalacije s pitkom vodom te podići sigurnost prelaska preko prometnica, postavljanjem semafora i usporivača prometa. Bilo je, kako napominje, dosta posljedica zbog neodržavanja odvodnih šahtova i cjevovoda pa bi taj zahvat svakako trebalo uvrstititi u prioritetne zadatke. U Škurinjskoj Dragi najočigledniji je problem nedostajućih parkirališnih mjesta, povezano s preseljenjem vrtića. Treba poraditi na olakšavanju pristupa zgradama te omogućiti bolju povezanost s Autotrolejom – dalje navodi Mandić.

– Kako naglašava Dalibor Mandić, prioriteti u Mjesnom odboru Škurinje su redom: vrtić, kružna obilaznica, mjesta za parkiranje u novom naselju, odvodnja oborinskih voda i subvencionirano spajanje na gradsku kanalizaciju – niže Mandić.

– Regionalna koordinatorica Mosta NL iz Mjesnog odbora Drenova Korina Bralić kao prioritete navodi bolju povezanost između Gornje i Donje Drenove, uvođenjem većeg broja linija do OŠ Fran Franković, zahvaljujući čemu bi djeca sigurnije dolazila u školu i vraćala se kući. Treba urediti i više pješačkih prijelaza te spojnu cestu između streljane i Donje Drenove – navodi Mandić.

– U Mjesnom odboru Pehlin pak, kako naglašava Vladimir Glumac, treba omogućiti postavljanje vodomjera na kućnim pragovima, uvesti kanalizaciju u naselje i urediti zelene površine – zaključuje Mandić.

foto: Facebook videozapisi (screenshot)

Tagovi: mjesni odbori, MOST, Petra Mandić,