Na riječkoj zaobilaznici motociklom vozio 207 km/h

Proteklog vikenda dogodile su se 22 prometne nesreće - Tri osobe teže, a pet lakše ozlijeđeno

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima su tri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo nesreću koja se dogodila 25. svibnja na području Malinske na Krku u kojoj je ozlijeđeno dvoje državljana Bosne i Hercegovine. Do nesreće je došlo kada je 22-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom marke Opel Astra, riječkih registarskih oznaka, krećući se od krčkog mosta prema Malinskoj te je u jednom trenutku prešavši na suprotnu stranu kolnika udario u kamenu kuću pored ceste. U nesreći je osim vozača ozlijeđena i 21-godišnja putnica u vozilu. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Rijeka gdje su im utvrđene teške ozljede.

Tijekom spomenutog razdoblja policija je evidentirala i počinjenje prekršaja u prometu. Tako je u subotu, 25. svibnja u 13.33 sata na riječkoj zaobilaznici (A7) kod vijadukta Sv. Kuzam, posada policijskog presretača zatekla 55-godišnjeg vozača motocikla marke Honda, riječkih registracijskih oznaka, koji je upravljao brzinom od 207 km/h. Na tom mjestu je propisano ograničenje brzine na 100 km/h pa mu je zbog spomenutog prekršaja izrečena zabrana upravljanja vozilom „A“ kategorije u trajanju od mjesec dana i novčana kazna od 3.000 kuna.

Na riječkoj je zaobilaznici istoga dana drugi motociklist pak izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola. Riječ je o 52-godišnjem vozaču motocikla marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka, koji je oko 21 h upravljao vozilom iz smjera Orehovice u smjeru Rijeke. Prije izlaza iz tunela Trsat nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti te je izgubivši nadzor nad vozilom pao na kolnik s motociklom. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,32 g/kg.

U vožnji je pod utjecajem alkohola i jučer, 26. svibnja, zatečen 27-godišnji vozač teretnog vozila. Policija ga je zaustavila oko 22.50 sati na području Čavli gdje je upravljao vozilom marke Citroen, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 2,13 g/kg.

foto: PU primorsko-goranska

Tagovi: brzina, nesreća, nesreće, ozlijeđeno, policija, prekršaj, zaobilaznica,