Načelnik očekuje očitovanje direktora Komunalnog društva o prometnoj nesreći sa službenim vozilom

Matić izjavio da ne bi iznosio detalje događaja jer se iz nekih članaka dobiva dojam da je nakon nesreće pobjegao i ostavio suputnike na mjestu nesreće, "što apsolutno ne odgovara istini i to će dokazati".

  • Politika
  • Objavljeno 18.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Načelnik općine Kostrene Dražen Vranić očekuje od direktora Komunalnog društva Tomislava Matića da se očituje o prometnoj nesreći koja se dogodila u noći 14. prosinca u Kostreni i u kojoj je teško oštećeno službeno vozilo tog društva, kojim je on upravljao, te lakše ozlijeđeno dvoje putnika kojima navodno nije pomogao jer se udaljio s mjesta nesreće.

U prometnoj nesreći u Kostreni u noći 14 . prosinca teško je oštećeno vozilo Komunalnog društva Kostrene, dvoje putnika je lakše ozlijeđeno, a vozač je bio direktor tog komunalnog društva Tomislav Matić, inače predsjednik kostrenskoga HDZ-a, za kojeg se tvrdi da je napustio mjesto nesreće a da nije pomogao ozlijeđenima.  Službeno vozilo korišteno je izvan radnog vremena, što je internim aktima tog društva zabranjeno.

Primorsko-goranska Policijska uprava potvrdila je da se nesreća dogodila 14. prosinca u 1,45 sati u zavoju kod Vrha Martinšćice u Kostreni.

“Policiji zasad nepoznat vozač upravljao je vozilom Komunalnog društva Kostrene te je udario u stijene te obližnji stup”, stoji u priopćenju policije te se zaključuje da se daljnje okolnosti događaja utvrđuju.

Kako se doznaje, Matić je dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Kostrene.

Za novinstvo je izjavio da ne bi iznosio detalje događaja jer se iz nekih članaka dobiva dojam da je nakon nesreće pobjegao i ostavio suputnike na mjestu nesreće, “što apsolutno ne odgovara istini i to će dokazati”. Naveo je da njegov postupak nije primjeren za osobu koja obnaša javnu dužnost te da je to razlog ostavke bez obzira na to što nema kaznene odgovornosti.

Tomislav Matić pisano je najavio prije nesreće da odlazi s dužnosti direktora Komunalnog društva Kostrene s 1. siječnjem zbog odlaska na drugo radno mjesto.

Matić se spominjao u vezi s organizacijom koncerta Marka Perkovića Thompsona u kostrenskoj sportskoj dvorani, kojom upravlja to komunalno društvo, 28. travnja ove godine. Naime, kako je tada izjavio načelnik Dražen Vranić, općinska vlast nije sudjelovala u razgovorima o organizaciji koncerta, a ugovor o njegovu održavanju potpisalo Komunalno društvo, o čemu je općinska vlast obaviještena kad je potpisan.

Tomislav Matić imenovan je za direktora Komunalnog društva Kostene u mandatu prošle načelnice Mirele Marunić, a sadašnji načelnik Vranić izabran za općinskog načelnika s nezavisne liste “Bolja Kostrena”.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: HDZ, kostrena, prometna nesreća, tomislav matić,