NAJAVA: Preventivne aktivnosti u okviru obilježavanja Dana sigurnijeg interneta

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske pripremili su edukativna predavanja

  • Kultura
  • Objavljeno 06.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U povodu obilježavanja “Dana sigurnijeg interneta” policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske pripremili su edukativna predavanja koja će održati tijekom mjeseca veljače.

Predavanja na temu “Prevencija elektroničkog nasilja” namijenjena su učenicima osnovnih škola i polaznicima učeničkih domova na području Rijeke i drugih mjesta Primorsko-goranske županije, a biti će održana prema sljedećem rasporedu:

Osnovna škola “Jelenje – Dražice”

•    11. veljače 2019. godine u 13.00 i 13.50 sati za učenike  7. razreda

Osnovna škola Zamet

•    7.veljače 2019. godine u 10.00 i 10.50 sati za učenike 7.razreda

•   8.veljače 2019. godine u 08.50 i 08.50 sati za učenike 7.razreda

Učenički dom Lovran 

•    12. veljače 2019. godine u 10.30  sati za polaznike učeničkog doma

Učenički dom Podmurvice 

•   13.veljače 2019. godine u 09.30  sati za polaznike učeničkog doma

Cilj predavanja je upoznavanje učenika s pojmom elektroničkog nasilja, odnosno, mogućim zlouporabama tzv. novih tehnologija, oblicima zlostavljanja korištenjem interneta i računalne tehnologije  kao i kaznenopravnom zaštitom, načinima reagiranja u slučajevima zlostavljanja, te načinima prevencije ove vrste kriminaliteta kroz preporuke i savjete o samozaštitnom  ponašanju.

Inače, svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta 5. veljače je “Zajedno za bolji Internet”.

foto: pixaby (ilustracija)

Tagovi: "Dani sigurnijeg interneta", edukacija, policija, učenici,