Najiščekivaniji domaći film godine napokon u Rijeci!

Premijeru prve hrvatske zombi-komedije "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" riječka publika imat će priliku pogledati u srijedu u Art-kinu

  • Kultura
  • Objavljeno 23.02.2019
  • Piše: Lucija Tokić

U srijedu, 27. veljače u 20 sati, u Art-kinu se održava premijera prve hrvatske zombi-komedije “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” Predraga Ličine.

Riječkoj premijeri prisustvovat će i sam redatelj te glumci Krešimir Mikić, Sergej Trifunović, Hristina Popović, Tihana Lazović i Dado Ćosić. Nakon projekcije filma održat će se i razgovor s članovima filmske ekipe.

O filmu…

Hrvatska, tri godine nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svjetskoj razini vodi se još veća borba – voda je postala dragocjenija od nafte i moć velesila mjeri se brojem izvora vode koju posjeduju. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju zaratiti, osvojiti, uništiti, pa čak ni ubaciti zombi-virus!

Zagrebačkog bonvivana Miću (Krešimir Mikić) čija je dnevna rutina zacrtana negdje između salona za masažu, restorana, play stationa i kino-dvorana u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice (Hristina Popović) zombi-epidemija zateći će potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u Odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijat će se kroz svijet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživjeti!

Direktor fotografije je Ivan Zadro, montažer Tomislav Pavlic, dizajner zvuka Julij Zornik, a glazbu su skladali Jura Ferina i Pavao Miholjević. Scenografkinja je Jana Piacun, kostimografkinja Selena Orb, majstorica maske Svetlana Gutić, a majstor maske specijalnih efekata Miroslav Lokobrija. Film su producirali zagrebačka Kinorama i beogradski Art & Popcorn, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije, u distribuciji 2i Filma.

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: art-kino, Posljednji Srbin u Hrvatskoj", zombi-komedija,