Najluđi vikend Riječkog karnevala

Riječki karneval u do sada neviđenom obliku bit će festival zabave i dobrog raspoloženja kako to uvijek biva, no ove godine uz premijerne programe koji će uključivati veliki broj gradskih lokacija

  • Lifestyle
  • Objavljeno 09.06.2022
  • Piše: Duje Krstulović

Bliži se vrhunac omiljene riječke manifestacije koja se izvanredno ove godine održava u ljetnom terminu! Riječki karneval u do sada neviđenom obliku bit će festival zabave i dobrog raspoloženja kako to uvijek biva, no ove godine uz premijerne programe koji će uključivati veliki broj gradskih lokacija čime će produženi lipanjski vikend pretvoriti u neponovljivu ljetnu karnevalsku priču. Od 17. do 19. lipnja koncerti i party-i na otvorenom, pjesma i druženje pod zvjezdanim lipanjskim nebom, karnevalski kostimi pod kojima neće biti potrebno nizati slojeve odjeće, na jedinstveni će način obilježiti početak ljeta koje će u Rijeci ove godine biti prepuno sadržaja za sve uzraste.

Rijeka postaje nezaobilazna ljetna destinacija, a ovo je prilika da domaći i strani turisti koji će posjetiti Rijeku tog vikenda dožive jedinstvenu atmosferu koja vlada gradom kad maškare preuzmu stvar u svoje ruke. Iz bogatog rasporeda događanja pronađite ona baš po svom guštu i uživajte u Najluđem vikendu Riječkog karnevala!

Maškarana “jota” je humanitarna gastro manifestacija koja se u sklopu Riječkog karnevala, a dan prije same povorke, održava već 15 godina s ciljem doniranja sveukupno prikupljenih sredstava svake godine nekoj drugoj potrebitoj neprofitnoj udruzi ili pojedincu. Manifestacija, također, ima za cilj promociju i razvoj urbanog turizma, promicanja obrtništva i aktivnog uključivanja obrtnika s područja na kojem djeluje Udruženje obrtnika Rijeka (Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena) u gradsku zajednicu. Osim prodaje “jote” organizirat će se i modna revija te će modne dizajnerice izradit haljine na zadanu tematiku, cvjećari interesantan modni dodatak, frizeri i vizažisti dati će svoj doprinos u uljepšavanju manekenki, a Udruga Palentar humanitarno će kuhati palentu kumpiricu. U glazbenom dijelu sudjelovat će grupa Kantriders, a manifestaciju će voditi Matea Krmpotić. Ove godine sav prikupljeni novac donirat će se Udruzi DIRA iz Rijeke za opremanje senzorne dvorane za djecu s teškoćama u razvoju.

Program međunarodne karnevalske povorke subote 18. lipnja ugostit će jedinstveni koncept dnevno-noćne zabave – Masquerade Open Air u organizaciji AET Events. Jedinstveni prostor Titovog trga pretvorit će se u dancefloor s pozornicom na kojoj će nastupati osmero renomiranih DJ-a. Na Kont stižu itekako prepoznatljivi članovi zagrebačke etikete i klupskog programa Dobar House, Tom Bug i Elena Mikac. Iz Zagreba još stiže i Viktor koji broji više od desetak izdanja za međunarodne izdavačke kuće poput: Rendr, Rawsome Deep, Swerwe digital, Kitball records. Uz Viktora nastupit će i Crothentic; osnivač novog zagrebačkog klupskog programa ime.assoc. Riječki dio lineupa nadopunit će Soulfreq, Bruns Lay, Recep te Cashew.

Pročitajte više na: VisitRijeka.hr

Tagovi: karneval, maskarana jota, maškare, riječki karneval,