Nastavak odličnih turističkih trendova u Rijeci

Broj noćenja u lipnju 2022. također se povećao u odnosu na broj noćenja u lipnju 2021. za odličnih 123%  čemu je u znatnoj mjeri pridonio rast noćenja stranih gostiju za 154%

  • Lifestyle
  • Objavljeno 07.07.2022
  • Piše: Duje Krstulović

Tijekom lipnja 2022. godine nastavljeni su vrlo dobri trendovi turističkih pokazatelja na teritoriju grada Rijeke. Tijekom proteklog mjeseca u smještajnim kapacitetima na području grada Rijeke ostvareno je 123% više dolazaka u odnosu na lipanj 2021. godine. Ovaj izuzetan rezultat u pogledu dolazaka Rijeka prije svega može zahvaliti dolascima stranih gostiju čiji se broj dolazak povećao za fantastičnih 170%. Uspoređujući navedene brojke iz 2022.godine s brojkama iz rekordne 2019. godine zaključujemo da je i tu došlo do pozitivnih pomaka i to u visini do 5% u odnosu na broj noćenja iz lipnja 2019. godine, javljaju iz TZ Rijeka.

Broj noćenja u lipnju 2022. također se povećao u odnosu na broj noćenja u lipnju 2021. za odličnih 123%  čemu je u znatnoj mjeri pridonio rast noćenja stranih gostiju za 154%.

Ukoliko usporedimo broj noćenja u lipnju 2022. godine s brojem noćenja u lipnju rekordne 2019. godine dolazimo do povećanja u visini od 23% noćenja što je svakako vrlo vrijedan rezultat.

Uobičajeno najveći udio među stranim gostima drže njemački turisti, a izuzetno veseli povratak turista s talijanskog tržišta jer su talijanski turisti izbili na drugo mjesto po broju dolazaka ispred državljana Austrije, Poljske i Mađarske. S obzirom na strukturu smještajnih kapaciteta u Rijeci u lipnju 2022.godine najveći broj noćenja ostvaren je u privatnom smještaju i to u visini od 55%.

Ovakvi rezultati u lipnju ne trebaju čuditi jer su turistički djelatnici zajedno sa svim turističkim čimbenicima u Rijeci zajedničkim naporom u lipnju 2022. godine kreirali veliki broj atraktivnih događanja koji su zasigurno pridonijeli ovakvim povećanjima i dolazaka i noćenja.

U prvom dijelu godine zamjetan je i trend povećanja broja smještajnih kapaciteta u privatnom smještaju što pokazuje da su se privatni investitori, nakon pandemijskog razdoblja u kome su pokazivali suzdržanost, hrabrije okrenuli investiranju i angažiranju novih kapaciteta za smještaj turista.

Ukoliko usporedimo prvih šest mjeseci rekordne 2019. godine s usporednim razdobljem 2022. godine razvidno je da 2022. godina ruši turističke rekorde te smo do sada ostvarili povećanje dolazaka u visini od 3% te povećanje broja noćenja u visini od 17%.

Očito je da samo nekakva izvanredna situacija može spriječiti turizam da obori sve rekorde na području grada Rijeke. Ovakvi rezultati u prvom dijelu godine daju za pravo svima onima koji su se uključili u kreiranje turističkog branda Rijeke i koji svojim svakodnevnim radom i trudom na poboljšavanju kvalitete usluga čine da ovaj grad kreira jednu lijepu turističku priču u budućnosti.

Tagovi: noćenja, rijeka, trendovi, turizam,