Natječaj za kratku priču za mlade autore – FEKP19

Misli, snovi, nadanja i fantazije u formi kratkih priča - Tema je “Trebaš čuti ovu priču”, a žanr birate Vi

  • Kultura
  • Objavljeno 24.04.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pokreću novu kategoriju natječaja za kratku priču – FEKP19 za mlade autore i autorice, koji je objavljen na web stranici www.rijeka2020.eu.

FEKP19 je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti, koji će svoje priče pripremiti u suradnji sa svojim učiteljima, profesorima i mentorima.

Na 18. izdanju Festivala europske kratke priče, temom “HOMO NARRANS” istražit će se temeljna ljudska potreba za pričanjem. Uživamo li svi jednaka prava i mogućnosti da ispričamo svoju priču? Jesmo li kao pojedinci i društvo spremni čuti priče drugih? Postoje li zabranjene priče? Što su teme koje opsjedaju mlade? Koje su im forme bliske?

FEKP19 želi čuti misli, snove, nadanja i fantazije mladih, u formi kratkih priča. Tema je “Trebaš čuti ovu priču”, a žanr nije određen.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce do 19 godina starosti, koji/e pišu na hrvatskom jeziku, a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče, koje duljinom ne smiju prelaziti 6.000 znakova s razmacima. Ostale uvjete natječaja potražite na web stranici www.rijeka2020.eu.

Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2019. u 23:59 sati, nakon čega će žiri odabrati najbolje priče, koje očekuju i vrijedne nagrade sponzora Makromikro grupe d.o.o.:

  1. nagrada: HUAWEI MediaPad
  2. nagrada: E-Book čitač KINDLE Touch
  3. nagrada: Bluetooth zvučnik GOOGLE Home Mini

Tri prvonagrađene priče bit će objavljene na web stranici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i portalu Gradske knjižnice Rijeka.

Proglašenje najbolje priče bit će na Festivalu europske kratke priče u Rijeci, koji se održava 5. i 6. lipnja 2019. godine.

(Grad Rijeka)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: fekp19, kratka priča, nagrade, natječaj, priča, Rijeka 2020, rijeka epk,