Niz obiteljskih drama u riječkom Art-kinu

Nakon pretprmijere krajem prosinca, u redovni program od 3. siječnja dolazi još velik broj obiteljskih drama i najboljih filmova s drugog izdanja History Film Festivala... :)

  • Kultura
  • Objavljeno 03.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Art-kino u Rijeci novu godinu otvara nizom hvaljenih obiteljskih drama, ali i filmovima sa snažnim ženskim predznakom, među kojima su novi film Bobe Jelčića “Sam samcat“, bračna drama “Divlji život“ te povijesna drama “Marija, kraljica Škotske” i Guadagninova posveta kultnom hororu “Suspiria”, doznaje se iz ovog kina.

Nakon pretprmijere krajem prosinca, u redovni program od 3. siječnja dolazi Brešanova crnohumorna drama “Koja je ovo država”. 10. siječnja na program Art-kina dolazi jedan od najhvaljenijih filmova prošle godine, “Hladni rat” Pawela Pawlikowskog.

Obiteljska i intimistička drama „Sam samcat“ Bobe Jelčića o muškarcu koji nakon raspada braka pokušava razriješiti zamršene odnose i srediti pitanje skrbništva nad kćeri, za što njegova okolina i kafkijanski birokratski aparat nemaju nimalo sluha, počinje se prikazivati 16. siječnja.

Igrani film „Mala gospođica Dolittle“, o jedanaestogodišnjoj djevojčici Lili koja posjeduje tajnu sposobnost da govori jezikom životinja, sinkroniziran na hrvatski jezik, prikazat će se u okviru obiteljskog programa.

Od 26. do 27. siječnja u Art-kinu će se prikazivati najbolji filmovi s drugog izdanja History Film Festivala, međunarodnog festivala povijesnih dokumentarnih filmova u Rijeci, održanog prošle godine. Tako će se prikazati „Karamazovi“, Rumble“, „Liga egzotičnih plesačica“, „Che Guevara“, „Nasljeđe“ i drugi.

Novu sezonu Kultnog kina otvara 29. siječnja klasik Stanleya Kubricka „Paklena naranča“.

FOTO: Pixabay

Tagovi: art-kino, drama, filmovi,