Noć kazališta u Rijeci

Mogli su se razgledati prostori uglavnom nedostupni publici, poput dvorana za probe i kazališnog bifea ali i foyer, gala salon „Gale“, sve do galerije ...

  • Kultura
  • Objavljeno 18.11.2018
  • Piše: Marko Leskovar

HNK Ivana pl. Zajca za ovogodišnju Noć muzeja pod nazivom “Moć kazališta” otvorio je svoja vrata te omogućio razgledavanje prostora unutar zgrade kazališta, a posjetitelji su mogli vidjeti i ulomke iz predstava tekućeg repretoara, pokuse i vježbe za one koje se pripremaju – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Mogli su se razgledati prostori uglavnom nedostupni publici, poput dvorana za probe i kazališnog bifea ali i foyer, gala salon „Gale“, sve do galerije.

Posjetitelji su mogli vidjeti pripreme, pokuse i vježbe opera “Falstaff”, baleta “Serenada & Allegro” i “4 bolera”, predstave za djecu i obitelj Talijanske drame “Anche le pulci hanno la tosse (I buhe kašlju)”, dramsku predstavu “Lolipop” te vježbe studenata Gluma i mediji Sveučilišta u Rijeci.

U Noć muzeja uključio se i Ri Teatar, koji djeluje u okviru Kulturnog centra Kalvarija. U 19 sati odigrali su svoju predstavu “Lucijina priča” autora Branka Ružića i redatelja Marka Dorčića, a kasnije navečer je na programu omnibus scena iz najpopularnijih predstava Ri Teatra.

Tagovi: hk ivana pl. zajca, hnk rijeka,