Nogometaši Rijeke stigli u Portugal!

Već u subotu od 14 sati po srednjoeuropskom vremenu Rijeku očekuje prvi ispit protiv Wolfsburga.

  • Sport
  • Objavljeno 11.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Nogometaši Rijeke u petak u popodnevnim satima doputovali su u Albufeiru, gradić na jugu Portugala koji je već protekle tri godine domaćin bijelima za vrijeme zimskih priprema.

Rano ustajanje u Zagrebu, let za Lisabon i zatim još nešto više od dvjestotinjak kilometara prema jugu, točnije Albufieri, prošli su bez prevelikih problema. Riječka ekspedicija na jugu Portugala se već osjeća kao kod kuće.

– Ove godine očekuju nas nešto kraće pripreme, ali moramo maksimalno iskoristiti vrijeme i uvjete koje imamo na raspolaganju. Jako brzo će doći utakmica protiv Slaven Belupa i moramo biti maksimalno spremni dočekati nastavak prvenstva, rekao je Dario Župarić, branič Rijeke i jedan od najiskusnijih igrača, po dolasku u Albufieru.

– Naravno, idemo utakmicu po utakmicu, to je bila formula koja nas je dovela u situaciju da imamo niz od sedam pobjeda na kraju prvog dijela sezone. Takav pristup donio je rezultata, pobijedili smo i neke utakmice u kojima možda nismo bili na željenoj razini, ali i to je odlika dobrih momčadi, dodao je Župarić.

Već u subotu od 14 sati po srednjoeuropskom vremenu Rijeku očekuje prvi ispit protiv Wolfsburga.

– Sve tri utakmice bit će dobra prilika za provjeru naših mogućnosti, da provedemo na travnjaku ono što trener traži od nas, isprobamo različite opcije i pripremimo za sve eventualne scenarije koji nas očekuju, rekao je branič Rijeke.

Ugodnih 16 stupnjeva i lijepo vrijeme razlog su za još bolje raspoloženje.

– U Portugalu imamo sve potrebne uvjete, nadam se da će nas vrijeme poslužiti, proteklih godina bilo je sunčano i ugodno za trenirati, na nama je da sve to iskoristimo i nastavimo gdje smo stali lani, zaključio je Župarić.

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: NK Rijeka, nogometaši, portugal, pripreme,