Novih osam slučajeva zaraze koronavirusom utvrđeno u Istri

Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u pulskoj Općoj bolnici, uzeto je ukupno 164 uzoraka briseva

  • Lifestyle
  • Objavljeno 10.07.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Novih osam slučajeva zaraze koronavirusom utvrđeno je u Istri nakon što je u protekla 24 sata obrađeno 164 uzoraka briseva, izvijestio je u petak ujutro županijski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u pulskoj Općoj bolnici, uzeto je ukupno 164 uzoraka briseva kojom prilikom je ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđeno je osam pozitivnih osoba na Covid-19, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Po njegovim riječima, kod dvije osobe radi se o uvezenom slučaju i to iz Republike Srbije i Švedske, u tri slučaja radi se  o kontaktu s pozitivnim osobama dok je u tijeku epidemiološka obrada za preostale tri osobe.

U mjerama samoizolacije u Istri se trenutno nalazi 159 osoba.

Kozlevac je pozvao građane i turiste na odgovorno ponašanje radi prevencije pojave i širenja oboljenja.

“To se posebno odnosi na mjere držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora, nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt” – poručio je Dino Kozlevac.

Istaknuo je kako, neovisno o povećanom broju zaraženih u posljednja dva dana, pulska Opća bolnica u kojoj je hospitalizirano 28 zaraženih pacijenata nesmetano pruža redovne usluge zdravstvene zaštite.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: brisevi, istra, koronavirus, stožer, testiranje, zaraženi,